04. 11. 2015 Sociálne inovácie

Zlatú plaketu ministra pre humanitárneho pracovníka získala Mária Sliacka z ADRA

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák udelil Zlatú plaketu.

Zlatú plaketu ministra za rozvojovú a humanitárnu pomoc udelil minister Márii Sliackej. Mária Sliacka je projektová riaditeľka mimovládnej organizácie ADRA Ukrajina a vedie humanitárny projekt rekonštrukcie vojnou poškodených domov na východe Ukrajiny a projekt finančnej pomoci pre vysídlencov z Krymu a z východu Ukrajiny do Kyjeva.

„Slovo humanita sa opäť dostáva do popredia a úloha humanitárnych pracovníkov je dôležitejšia ako sme si mysleli, že môže byť. Do istej miery by sa dalo povedať, že humanitárni pracovníci sa snažia zmierňovať následky nezodpovedných politických rozhodnutí,” uviedol minister M. Lajčák počas slávnostného oceňovania SlovakAid 2015 v kategórii humanitárny pracovník.

Minister M. Lajčák sa poďakoval všetkým humanitárnym pracovníkom za ich prácu, reprezentovanie Slovenska a za spoluprácu s rezortom diplomacie a ubezpečil o jeho pretrvávajúcej podpore. Zároveň však dodal: „Chcel by som, aby v budúcnosti neboli situácie, v ktorých musia zasahovať humanitárni pracovníci. Chcel by som, aby sme sa postupne prepracovali k svetu, kde politici viac uvažujú o dôsledkoch svojich rozhodnutí a tieto ich rozhodnutia nevyvolávajú ľudskú bolesť, nešťastie a utrpenie. K dnešnému dňu je realita taká, že ste potrebnejší než kedykoľvek predtým.“

Mimovládne organizácie nominovali na ocenenie Máriu Sliacku (ADRA Ukrajina), prof. MUDr. Vladimíra Krčméryho, DrSc. (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety) MUDr. Martina Kolibaba (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety), MUDr. Rastislava Maďara (International Humanity), Jána Husára (za pomoc pri tajfúne na Filipínach a ďalšie aktivity), Martinu Bencovú Utešenú (Dvojfarebný svet) a prof. MUDr. Juraja Bencu, PhD. (Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety). Ocenená M. Sliacka sa humanitárnej práci venuje od r. 2009. Pôsobila v rôznych krajinách napr. v Keni, Gruzínsku, Južnom Sudáne, Pakistane, Keni, Haiti či Turecku.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.