Etika a transparentnosť

Etický kódex a Kódex transparentnosti

Nadačný fond Telekom je členom Asociácie firemných nadácií a nadačných fondov. Ako signatár je viazaný Etickým kódexom a Kódexom transparentnosti, ktoré ho zaväzujú k transparentnému a podrobnému zverejňovaniu informácií o ich činnosti. V záujme transparentnosti celého systému asignácie je dôležité, aby  mala verejnosť jednoduchý prístup k informáciám o činnosti fondu. Cieľom je maximalizovať efektivitu a transparentnosť. Etické využívanie financií z podielu dane, ako aj udržanie dôvery v tento mechanizmus, zaväzuje Nadačný fond Telekom k dodržiavaniu týchto kódexov nad rámec zákonov a právnych noriem.

Etický kódex

Kódex transparentnosti

Plnenie Kódexu transparentnosti

Na tomto mieste môžete nájsť informácie o plnení Kódexu transparentnosti, ktorý zaväzuje Nadačný fond Telekom k zverejňovaniu informácií nad rámec zákona.

Správy o činnosti nadačného fondu ✔
Poslanie  ✔
Programová stratégia a priority  ✔
Kontakt  ✔

Riadenie
Etický kódex a etické pravidlá  ✔
Zoznam členov správnej rady a dozornej rady, správcu a riaditeľov nadácie  ✔ Nadačný fond nemá právnu subjektivitu, a preto sa viaže na Správnu radu Nadácie Pontis.
Zoznam pracovníkov a ich kontakty  ✔
Profily členov orgánov nadácie, z ktorých je zrejmé i členstvo v orgánoch iných neziskových organizácií  ✔
Profily alebo životopisy pracovníkov, ktorých pracovnou náplňou je zabezpečovanie programového fungovania firemnej nadácie alebo nadačného fondu  ✔

Finančné prehľady