F.A.Q.

Ak sa chcem zapojiť do #givingtuesday, musím to nahlásiť na www.givingtuesday.sk alebo nadácií Pontis?

www.givingtuesday.sk slúži pre tých, ktorí hľadajú inšpiráciu alebo overené možnosti pomoci. Do #GivingTuesday sa môže zapojiť každý spôsobom, aký mu vyhovuje.

Robíte o #givingtuesday aj prezentácie?

Áno. Budeme pripravovať prezentácie pre firmy aj mimovládne organizácie. O pripravovaných podujatiach vás budeme včas informovať na našich stránkach.

Ako môzem pomôcť šíriť #givingtuesday ďalej?

- Postuj na sociálnych sieťach a používaj hashtag #GivingTuesday a #MozemPomozem.

- Daj nám páči sa mi to na Facebooku a Instagrame.

- Zmeň si cover fotku, pridaj si filter na profilovku alebo zdieľaj Instagram story s filtrom #GivingTuesday. Nájdeš ich TU.

- Daj vedieť, ako sa zapájaš a prečo.

Čo môže #givingtuesday priniesť mojej organizácii?

#GivingTuesday stavia na sile globálnej iniciatívy, aby zvýšil podporu pre vaše filantropické aktivity, najmä počas predvianočného obdobia. Tím #GivingTuesday pre vás pripravuje materiály, ktoré vám pomôžu s propagáciou na sociálnych sieťach a posilnia vaše kapacity v oblasti marketingu. Nájdete ich TU. Vaša organizácia sa pripojí k tisíckam ďalších po celom svete a spolu dokážeme posilniť filantropiu na Slovensku.

Ako sa môžeme ako organizácia zapojiť?

Chcete sa stať súčasťou #GivingTuesday? Je to jednoduché! Využite #GivingTuesday ako príležitosť získať podporu a motivovať vašich darcov. Rozmyslite si, ako sa zapojíte, využite #GivingTuesday logo materiály, ktoré vám pomôžu s prípravou kampane. Nájdete ich TU

Chcem pomôcť. Čo môžem urobiť?

Či už ste jednotlivec alebo firma, do Giving Tuesday sa môžete zapojiť akýmkoľvek dobrým skutkom. Hľadáte nápad alebo niekoho, kto potrebuje vašu pomoc? Pozrite si registrované neziskovky a môžete priamo podporiť niektorú z nich.

Čo sa očakáva od organizácií na #givingtuesday?

#GivingTuesday vám dáva príležitosť osloviť nové skupiny ľudí, dostať do povedomia tému, ktorej sa venujete alebo samotnú organizáciu, či zvýšiť počet fanúšikov na sociálnych sieťach. Podať si výzvu na webe je prvý krok. Úspech #GivingTuesday ale bude záležať najmä od vás.Nenechajte nič na náhodu, naplánujte si kampaň a získajte viac s #GivingTuesday! Návod ako na to nájdete TU.

Môžeme používať logo #givingtuesday?

Áno! Všetky logá sú dostupné v časti na stiahnutie. Môžete využiť aj pripravené plagáty a prispôsobiť si ich svojim potrebám. Chýbajú vám ešte nejaké materiály? Dajte nám vedieť na givingtuesday@nadaciapontis.sk.

Je registrácia spoplatnená?

Nie. #GivingTuesday je iniciatíva, ktorá je otvorená pre každého. Neziskové organizácie môžu požiadať o pomoc bez akýchkoľvek poplatkov. Registrácia pre firmy je tiež zadarmo.

Musia všetky aktivity alebo zbierky prebehnúť iba 27. Novembra?

Nie. #GivingTuesday je dňom, kedy si pripomíname, aké dôležité je šíríť dobro. Jedeň deň niekedy nestačí. Vašu kampaň na #GivingTuesday múžete prepojiť s predvianočnou kampaňou a 27. novembra to celé odštartovať. Alebo naopak ukončiť.