Fail Faire

Trhovisko neúspechu, na ktorom sa ľudia učia na svojich chybách

Fail Faire je pravidelné podujatie, na ktorom odvážni ľudia z neziskoviek, startupov, alebo z malých a stredných firiem prezentujú svoje neúspechy. Fail Faire sa koná každý druhý mesiac, posledný týždeň v stredu v Impact HUBe v Bratislave.

Ako vznikol Fail Faire

Fail Faire vznikol na pôde platformy ICT works. Ide o platformu, zdroj na zdieľanie a rozvoj vedomostí v informačných a komunikačných technológiách a ich použitie v rozvojových krajinách. Cieľom platformy je zdieľať tieto zručnosti a vedomosti, aby mohli byť informačné technológie úspešne prinášané  do vidieckych rozvojových komunít vo svete. A keďže v rozvojových krajinách prtebieha mnoho projektov, aby sa mohli ľudia vyhnúť chybám, začali sa prezentovať neúspechy.

Na konci roka 2013 sme si v Nadácii Pontis povedali, že je čas aj na Slovensku hovoriť o chybách a tak sme začali v januári 2014. Nielen o chybách pri IT projektoch v rozvojových krajinách, ale vo viacerých témach, ktoré sú spoločné pre firmy, a neziskové organizácie. Čiže snažíme sa nájsť spoločné témy a cez failure koncept prepájať dva svety - neziskový a firemný.

Formát Fail Faire
Počas večera štyria rečníci v desiatich minútach prezentujú svoj neúspech na konkrétnu tému. Prezentácie sú rýchle a rečníci v nich odpovednajú na otázky:
  • Čo sa snažili urobiť?
  • Čo bolo zlyhanie, čo nefungovalo?
  • Čo by spravili nabudúce inak, alebo nikdy v živote?
  • Aké je z toho ponaučenie?

Na konci všetkých prezentácií je otvorená diskusia s otázkami z publika. Počas Fail Faire sa tak prepájajú vedomosti od podnikateľov, ľudí z firiem a ľudí z neziskových organizácií. Navzájom zdieľajú vedomosti z nových technológií, financovania, manažovania, sociálnej komunikácii, a iných tém.

Aktuality Zobraziť všetky