Pre neziskovky

Ako získať dobrovoľníkov z firiem

Firemných dobrovoľníkov, ktorí priložia ruku alebo hlavu na pomoc vašim verejnoprospešným aktivitám, môžete získať viacerými spôsobmi.

Prihláste sa na Naše Mesto

Naše Mesto je najväčším podujatím firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. Zapája sa doň až 10 000 jednotlivcov, ktorí v rôznych slovenských mestách skrášľujú okolie a pomáhajú neziskovkám. Zistite viac

Zúčastnite sa Pro Bono Tréningov

Od roku 2016 pravidelne organizujeme tréningy pre predstaviteľov neziskoviek, ktoré vedú odborníci z korporátneho sektora. V roku 2017 sa tréningy konajú každý mesiac. Organizácie nielen v Bratislave ale aj v regiónoch Slovenska tak môžu bezplatne získať cenné informácie v oblastiach, ktoré sú pre ich prácu nevyhnutné – marketing a komunikácia, legislatíva, projektový manažment či internetová bezpečnosť. Zistite viac

Zapojte sa do Pro Bono Maratónu

Celoročne pracujeme s firmami aj neziskovkami a raz ročne ich spojíme v 12-hodinovom happeningu. Počas neho firmy poskytujú svoje know-how neziskovkám v rôznych oblastiach – komunikácia, biznis stratégia, riešenie IT, či právnych výziev. Toto sa podarilo počas maratónu v roku 2017

Získajte právnu pomoc

V programe Advokáti Pro Bono už od roku 2011 rozvíjame spoluprácu advokátov a advokátskych kancelárií s ľuďmi a neziskovými organizáciami, ktoré potrebujú právnu pomoc, no nemôžu si ju dovoliť. Tu sa dozviete viac

Zaraďte svoju organizáciu do dobrovoľníckeho katalógu

Našou ambíciou je vytvoriť katalóg dobrovoľníckych príležitostí, z ktorého si firmy vyberajú tie, do ktorých zapoja svojich kolegov. Dobre si premyslite, v čom by vám firemní dobrovoľníci mohli manuálne pomôcť a ako by dobrovoľnícka akcia mohla vyzerať. Potom nás kontaktujte.

• Kto sa môže zapísať do dobrovoľníckeho katalógu – školy, škôlky, nemocnice, domovy sociálnych služieb, detské domovy a všetky neziskové organizácie alebo i neformálne občianske iniciatívy, ktoré potrebujú pomoc pre svoje verejno-prospešné aktivity
  • V čom vám môžu dobrovoľníci pomôcť – v rôznych fyzických prácach, ako je maľovanie, šmirgľovanie, kosenie, upratovanie a čistenie, kopanie, sadenie, prenášanie, ale i v nemanuálnych činnostiach, napr. prechádzka so seniormi či aktivity pre deti s postihnutím alebo vašich klientov.
  • Koľko času môžu firemní dobrovoľníci poskytnúť– viaceré firmy umožňujú zamestnancom zúčastniť sa na pomoci komunite v pracovnom čase, niekedy však takéto aktivity organizujú cez víkend
    • mikroaktivita do 2 hodín (preklad článku, korektúry, poradenstvo a pod.) –– dobrovoľník ju spravidla zrealizuje na diaľku cez internet alebo telefón
    • 3-4 hodiny – napr. doobedná alebo poobedná dobrovoľnícka brigáda
    • 6-8 hodín – napr. celodenná dobrovoľnícka brigáda v piatok alebo sobotu