#GivingTuesday 2021

Dni nákupného šialenstva vystrieda sviatok štedrosti, darovania a dobrovoľníctva.

Dátum

30. 11. 2021

Čas

Miesto

Slovensko a celý svet

Viac informácií

#GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti.  Darujte svoj čas, peniaze alebo veci tým, ktorí to potrebujú.

Kedy sa #GivingTuesday koná?

#GivingTuesday sa koná každoročne v utorok po Dni vďakyvzdania v USA. Je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku. Tento rok sa #GivingTuesday koná 30. novembra.

Kto sa môže zapojiť?

Jednoducho ktokoľvek. #GivingTuesday je hlavne o obyčajných ľuďoch, ktorí spolu dokážu neobyčajné veci. Pre neziskové organizácie je príležitosťou osloviť svojich podporovateľov a známych, aby im pomohli tam, kde naozaj treba. Firmy môžu zapojiť svojich zamestnancov a pomôcť dobrej veci, v ktorú veria.

Ako sa zapojiť?

Pomáhať sa dá naozaj rôzne. Je na každom z nás, čo si zvolí. Pomoc neziskovej organizácii alebo pomoc priateľovi či náhodnému človeku na ulici. Je možné darovať peniaze, materiálne veci, vlastný čas pri „dobrovoľníčení“, ale aj odborné poradenstvo. Každý môže byť súčasťou šírenia myšlienky #GivingTuesday, napr. aj cez Facebook a iné médiá. Ráta sa každá pomoc, veľká aj malá.

Viac na: www.givingtuesday.sk

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe. V týchto témach sme aj experti.