Košický workshop č. 6/7: Politiky sociálnych inovácií

Pri iniciatívach zameraných na sociálne inovácie zvyknú politiky zohrávať významnú úlohu, a to vo všetkých štádiách ich existencie – od vytvárania nápadu cez implementáciu až po možné škálovanie. Je preto dôležité, aby politiky umožňovali a podporovali sociálne inovácie. Občas sa však stane, že politiky nedokážu úplne zohľadniť aktuálne sociálne potreby alebo na ne adekvátne reagovať. Preto je obzvlášť v dnešnom dynamickom svete potrebné zmeniť tvorbu politík tak, aby dokázali lepšie reagovať na problémy a slúžili občanom. K modernizovaniu samotného procesu vytvárania politík by mohli prispieť práve postupy využívané v sociálnych inováciách.

dátum

04. 12. 2018 - 04. 12. 2018

čas

miesto

Kongres Hotel Roca, Košice

, 48.69765200000001, 21.263437000000067

viac informácií

Popis

Workshop je zadarmo, je však nutné sa registrovať: https://goo.gl/forms/1wZkDkbt68dYGCFl1

Ide o šiesty zo série siedmich tréningov o sociálnych inováciách v Košiciach. Akadémiu sociálnych inovácií organizuje Nadácia Pontis, v rámci medzinárodného projektu Social(i)Makers so 7 krajinami EÚ, ktorého cieľom je povzbudiť záujem o sociálne inovácie a sociálne podnikanie v strednej Európe. Vzdelávať sa môžete prostredníctvom online kurzu či offline tréningov. Online kurz vám ponúka jednoduché a interaktívne materiály týkajúce sa realizácie sociálne prospešných projektov. Online kurz o sociálnych inováciách si môžete spraviť tu: https://social-innovation-academy.teachable.com/

Na wokshope sa dozviete:
– Ako súvisí tvorba a realizácia politík so sociálnou inováciou?
– Aká je úloha verejných orgánov pri sociálnej inovácii?
– Čo nám prekáža v tom, aby sme mohli inovovať a ako odstrániť tieto prekážky?

Prezentujúci

Partneri

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.