Medzinárodná konferencia Rozvoj a demokracia

Vytvárame unikátny priestor na zdieľanie skúseností, vedomostí a kreatívnych nápadov

MEDZINÁRODNÁ KONFERENCIA ROZVOJ A DEMOKRACIA, ktorá sa konala 27. októbra 2016 v Bratislave, je poprednou udalosťou v regióne v oblasti rozvojovej spolupráce. Vytvára jedinečný priestor na zdieľanie znalostí, kreatívnych nápadov, skúseností, úspešných aj neúspešných príbehov v oblasti rozvoja a inovácií. Prostredníctvom zapojenia odbornej aj akademickej obce do diskusie, konferencia riešila najnaliehavejšie problémy demokratizácie, migrácie a globálneho rozvoja. Pretože zdieľanie a šírenie inovačných nápadov v oblasti globálnej zodpovednosti je kľúčom k našej spoločnej budúcnosti.

Ročník 2016 bol vďaka Slovenskému predsedníctvu v Rade EÚ mimoriadne výnimočný. Témy konferencie boli prispôsobené prioritám predsedníctva a týkali sa najmä Cieľov udržateľného rozvoja, migrácie a bývania a inovácii v rozvoji. Konferencia každoročne spája medzinárodné spoločenstvo mimovládnych organizácii, zástupcov vládnych aj medzinárodných inštitúcií, akademikov a jednotlivcov, ktorí sú pripravení investovať do budúcnosti, ktorú všetci chceme, čím stimuluje vznik kreatívnych nápadov a efektívny networking.

Konferencia každoročne aktívne združuje množstvo zúčastnených strán, čím prispieva k naplneniu cieľov Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v oblasti rozvojovej spolupráce. Zároveň posilňuje spoluprácu medzi verejným sektorom a mimovládnymi organizáciami, akadémiou a súkromnými spoločnosťami.

Aktuality Zobraziť všetky