Medzinárodná konferencia Rozvoj a demokracia

Vytvárame unikátny priestor na zdieľanie skúseností, vedomostí a kreatívnych nápadov

MEDZINÁRODNÁ KONFERENCIA ROZVOJ A DEMOKRACIA je poprednou udalosťou v regióne v oblasti rozvojovej spolupráce. Vytvára jedinečný priestor na zdieľanie znalostí, kreatívnych nápadov, skúseností, úspešných aj neúspešných príbehov v oblasti rozvoja a inovácií. Prostredníctvom zapojenia odbornej aj akademickej obce do diskusie, konferencia rieši najnaliehavejšie problémy demokratizácie, migrácie a globálneho rozvoja. Pretože zdieľanie a šírenie inovačných nápadov v oblasti globálnej zodpovednosti je kľúčom k našej spoločnej budúcnosti.

Ročník 2016 bude vďaka Slovenskému predsedníctvu v Rade EÚ mimoriadne výnimočný. Témy konferencie sú prispôsobené prioritám predsedníctva a budú sa týkať najmä najmä Cieľov udržateľného rozvoja, migrácie a bývania, inovácii v rozvoji a Prepojenia pomoci, obnovy a rozvoja (Linking Relief Rehabilitation and Development). Konferencia každoročne spája medzinárodné spoločenstvo mimovládnych organizácii, zástupcov vládnych aj medzinárodných inštitúcií, akademikov a jednotlivcov, ktorí sú pripravení investovať do budúcnosti, ktorú všetci chceme, čím stimuluje vznik kreatívnych nápadov a efektívny networking.

Konferencia každoročne aktívne združuje množstvo zúčastnených strán, čím prispieva k naplneniu cieľov Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky v oblasti rozvojovej spolupráce. Zároveň posilňuje spoluprácu medzi verejným sektorom a mimovládnymi organizáciami, akadémiou a súkromnými spoločnosťami.

Organizátor:

Partneri:

Konferencia ROZVOJ A DEMOKRACIA sa koná pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

V prípade otázok ohľadom konferencie nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom nasledujúcej e-mailovej adrese:

jana.desiatnikova@nadaciapontis.sk

Aktuality Zobraziť všetky