Medzisektorová spolupráca

Podporujeme medzisektorovú spoluprácu v Bielorusku na základe slovenských skúseností

Nadácia Pontis využíva svoje skúseností v oblasti zodpovedného podnikania a už 15 rokov spája neziskové organizácie s firmami na Slovensku. Aj preto pomáha rozvíjať firemnú filantropiu a princípy zodpovedného podnikania v zahraničí.

Bieloruské organizácie prepájame s firmami

V roku 2008 sme pomohli založiť Business Leaders Forum v Srbsku a v Macedónsku a prispeli sme tiež k rozvoju firemného dobrovoľníctva. Od začiatku roku 2010 sa programovo venujeme aj téme rozvoja zodpovedného podnikania v Bielorusku. Bieloruské organizácie učíme, aké je dôležité nadväzovať vzťahy a hľadať podporu na svoje projekty u miestnych firiem. Organizácie, ktoré sme vyškolili, tak mohli znásobiť svoje prostriedky a dodnes sa im dostáva podpora. V bieloruskom Breste sa takto organizácii Dziedzich podarilo spopularizovať jazdu na bicykli a pre alternatívnu formu dopravy nadchla 5000 ľudí.

Hovoríme o zodpovednom podnikaní

V Bielorusku sme predstavili koncept zodpovedného podnikania aj vo vysokoškolskom vzdelávaní manažérov, ktorí pôsobia v Minsku. Podporujeme aj odbornú komunitu a analytikom poskytujeme malé granty na vypracovanie štúdií z vybraných oblastí zodpovedného podnikania. Od roku 2013 spolupracujeme s bieloruskou organizáciou Fond of Ideas na rozvoji zodpovedného podnikania a firemnej filantropie. Modely našich podujatí ako odovzdávanie prestížneho ocenenia Via Bona Slovakia za najlepšie projekty firiem v oblasti firemnej filantropie a zodpovedného podnikania a Fórum o firemnej filantropii sú tak známe už aj v Bielorusku.

Aktuality Zobraziť všetky