Nadačný fond dm drogerie markt

Nadačný fond dm drogerie markt v Nadácii Pontis

Nadačný fond dm drogerie markt v Nadácii Pontis podporuje O.Z Živica, ktorej sa podarilo priniesť do Bratislavy a do Zvolena úspešný model trvalo udržateľného spôsobu života v mestskom prostredí. V rámci projektu Nevyšliapanou cestou Živica vytvorila tri komunitné záhrady, osadila šesť mestských úľov a zaviedla dve lokálne meny bratislavský a zvolenský Živec, ktoré v súčasnosti používa 400 ľudí.

Prinášame eko-komunitné projekty do miest

Komunitné záhrady prispievajú k návratu produkcie ovocia a zeleniny do mestského prostredia a zároveň poskytujú priestor, kde sa miestni obyvatelia stretávajú pri zmysluplnej činnosti. Zlepšujú sa tak sociálne vzťahy i bezpečnosť v danej komunite.

Mestské včely si našli svoje miesto v Bratislave na budove Starej tržnice, vo Vodárenskej komunitnej záhrade a taktiež na streche Národného lesníckeho centra vo Zvolene.

Živec je doplnková lokálna mena, ktorá platí súčasne s eurom a je na euro viazaná. Úlohou takejto meny je udržať peniaze čo najdlhšie v rámci danej komunity. Živcom môžete platiť v 38 prevádzkach v Bratislave a v 27 prevádzkach vo Zvolene.

Podporujeme našich blízkych

Okrem tejto dlhodobej strategickej podpory firma dm drogerie markt motivuje svojich zamestnancov a umožňuje im prostredníctvom zamestnaneckého grantového programu pomáhať ľuďom v ich blízkom okolí.

Aktuality Zobraziť všetky
Oblasti podpory Zobraziť všetky