Nadačný fond Mobis

Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis

Nadačný fond Mobis v Nadácii Pontis ponúka finančnú podporu na rôzne projekty na podporu vzdelávania a komunity. S ich pomocou bolo niekoľko škôl schopných zrekonštruovať svoje priestory a rozšíriť sa o odborné učebne. V komunitách zas zlepšujú podmienky pre relax a podporujú rôzne športové podujatia, napríklad Žilinské blatíčko a medzinárodné cyklistické podujatie Okolo Tatier.

Zlepšujeme podmienky v slovenských školách

Materské, základné či stredné školy sú aj napriek kvalitným pedagógom mnohokrát v zlom stave. S kultivovaním školských priestorov sa však zlepší bezpečnosť a možnosti vzdelávania žiakov.

Fond pomohol zrekonštruovať aj učebne Základnej školy s materskou školou na Hurbanovej ulici v Martine. (Zdroj: zs-hurbanova-mt.edupage.org)

Podporujeme športové aktivity

V roku 2016 sa konal druhý ročník amatérskeho prekážkového behu Žilinské blatíčko v Lesoparku Chrasť v Žiline. Nielen, že ide o podporu zdravej fyzickej aktivity, výťažok z tohto behu ide na obnovu samotného lesoparku.

Prekážkový beh Žilinského blatíčka dal účastníkom skutočne zabrať. (Zdroj: zilina.sk)

V tom istom roku sa konal aj 49. ročník medzinárodného cykloturistického podujatia Okolo Tatier, ktorý organizuje Cykloklub Nižná v spolupráci s obecnými úradmi v Nižnej a v Ždiari. Účastníci akcie pochádzali až zo siedmych štátov Európy – zo Slovenska, Česka, Poľska, Rumunska, Švajčiarska, Maďarska a Slovinska.

Aktuality Zobraziť všetky