Nadačný fond Slovenských elektrární

Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis

Nadačný fond Slovenských elektrární v Nadácii Pontis funguje od roku 2011. V rámci neho spoločnosť podporuje projekty zamerané na energetickú efektívnosť miest a obcí, ako aj na znižovanie emisií CO2 do ovzdušia. Slovenské elektrárne sa tradične venujú aj podpore ľudí bez domova a ich resocializácii, ako aj mladým talentom v oblasti vedy a techniky.

Pomáhame ľuďom bez domova začleniť sa

Slovenské elektrárne skrz program Energia pre život pomáhajú systémovo riešiť problematiku bezdomovectva. Zameriavajú sa predovšetkým na podporu aktivít, ktoré napomáhajú ku sociálnemu začleňovaniu a k obhajobe záujmov ľudí bez domova. Poskytujú strategickú podporu viacerým mimovládnym organizáciám, ktoré v tejto oblasti prinášajú nové podnety pre ďalšie smerovanie pomoci ľuďom bez domova na Slovensku.

Prinášame dobré nápady v oblasti energetiky a vzdelávania

Grantový program Ekoobec podporuje projekty zamerané na energetickú efektívnosť miest a obcí. Prinášajú financie na podporu aktivít  v obciach a mestečkách v okolí samotných elektrární. V roku 2014 týmto spôsobom obce modernizovali verejné osvetlenie, tohto roku pôjde o energetický audit budov.

Každoročne, od založenia Nadačného fondu na sklonku roku 2011, je vyhlasovaná tiež výzva na udeľovanie malých grantov na výskumné projekty technicky nadaných stredoškolákov a vysokoškolákov.

Zamestnanecký grantový program Ukážte sa v dobrom svetle odštartovali v roku 2013. Program podporuje verejnoprospešné aktivity, do ktorých sa dobrovoľnícky zapájajú samotní zamestnanci Slovenských elektrárni.

V roku 2015 spúšťame druhý ročník Špeciálneho zamestnaneckého grantového programu so zámerom poskytnúť finančnú pomoc rodinám zamestnancov, ktoré sú v extrémne ťažkej sociálnej a životnej situácii. O podporu môžu žiadať deti zamestnancov, resp. ich zákonní zástupcovia na úhradu nákladov spojených so vzdelávaním.

Všetky aktivity spoločenskej zodpovednosti Slovenských elektrární, člena skupiny Enel zastrešuje program Energia pre krajinu.