Nadačný fond Telekom

Nadačný fond Slovak Telekom pri Nadácii Pontis

Slovak Telekom dlhodobo podporuje komunitu Nepočujúcich na Slovensku. Cez Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis im dáva šancu ukázať, že strata sluchu neznamená aj stratu schopnosti postarať sa o seba a svoju rodinu.

Nepočujúci to nemajú v živote jednoduché. Bežný človek si často myslí, že síce nepočujú, ale sú takí istí ako my. Tento hendikep sa však dotýka mnohých oblastí ich života. Grantový program Hľadáme ďalší zmysel - PRE PODNIKANIE dáva práve týmto ľuďom šancu ukázať, že strata sluchu neznamená aj stratu schopnosti postarať sa o seba a svoju rodinu. Je to jediný grantový program, ktorý neposkytuje len finančnú podporu, ale pripravuje Nepočujúcich na zamestnanie v ich vlastnom posunkovom jazyku a prostredníctvom vzdelávania na kurze Ako začať podnikať. V prípade úspešnej obhajoby podnikateľského zámeru dostane Nepočujúci priamu finančnú podporu zameranú na počiatočný rozvoj podnikania či živnosti.

Dlhodobo podporujeme nepočujúcich podnikateľov, s čím sme pokračovali aj tento rok. Cez program Hľadáme ďalší zmysel – Pre podnikanie si mohli svoj biznis v roku  2014 rozbehnúť ďalší 3 podnikatelia. Zároveň sme pre doterajších nepočujúcich podnikateľov zorganizovali školenie vo Vysokých Tatrách, kde získali ďalšie znalosti ako rozvíjať svoj biznis ešte lepšie.

Mladí chlapci z detských domovov žijúci v Dome na polceste vo Veľkom Slavkove si vďaka podpore Slovak Telekomu pri Nadácii Pontis mohli zveľadiť farmu, ktorá im pomôže byť viac sebestačnými. Cez program Pomáhame komunite sme aj takýmto spôsobom podporili 53 projektov, ktoré sa venovali seniorom, mladým, deťom a ich zmysluplnému tráveniu voľného času.

Podpora putovala aj na obnovu pamiatok, hradov a hradných zrúcanín v programe Pomáhame pamiatkam, kde bolo podporených 25 projektov -  napríklad na záchranu hradu Zborov, Hričovského hradu, hradu Dobrá Voda a hradu Uhrovec.

News View all