Nadačný fond Západoslovenskej energetiky

Nadačný fond Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis

ZSE nadačný fond vyvážene podporuje sociálne, kultúrne, environmentálne, športové i zdravotné projekty so zameraním na západné Slovensko.

Staráme sa o lepšie Slovensko

Podporu v oblasti rozvoja športu realizuje prostredníctvom každoročného grantového programu Pozitívna energia pre šport. Odvaha podporovať inovatívne a ambiciózne projekty sa prejavuje aj v oblasti moderného umenia, partnerstve pri vzniku nových webových portálov na podporu individuálneho darcovstva ako aj podporou ocenenia firiem v oblasti zodpovedného podnikania firemnej filantropie Via Bona.

V roku 2014 Nadačný fond ZSE podporoval strategickú rekonštrukciu a fungovanie historickej pamiatky budovy Piešťanskej elektrárne. Nadácia Pontis na základe uzavretého memoranda so ZSE pripravila Piešťanskú elektráreň na kultúrne a vzdelávacie podujatia. Za 4 mesiace od otvorenia navštívilo Piešťanskú elektrárňu a vzdelávacie workshopy 474 žiakov, 1464 návštevníkov prehliadok a kultúrnych a iných podujatí. Nadačný fond podporoval aj projekty ako festival komornej hudby Konvergencie, záchranu stredovekých hradov prostredníctvom Slovenského skautingu, obnovu cykloturistických chodníkov v spolupráci so Slovenským cykloklubom, alebo zakúpenie špeciálnych chirurgických nástrojov na modernú liečbu jaziev po popálení.

Inovatívny prístup k vzdelaniu

Nadácia ZSE podporuje už tretí rok ročné doplnkové vzdelávanie pre 20 talentovaných slovenských študentov, Sokratov inštitút. Štúdium spočíva z desiatich workshopov na rôzne témy: Energetická politika, médiá, globálne vzdelávanie, ekologické poľnohospodárstvo, alternatívne ekonomické systémy, medzikultúrna facilitácia, kolapsy a regenerácie civilizácií a mnohé ďalšie. Súčasťou štúdia je taktiež vypracovanie verejnoprospešného projektu každého zo študentov.

Aktuality Zobraziť všetky
Oblasti podpory Zobraziť všetky