Nepočujúci rozbehli svoj biznis a ponúkajú svoje služby

Pre ľudí so sluchovým postihnutím je samozamestnanie prístupnejší spôsob, ako si zaistiť príjem, keďže komunikácia so zamestnávateľom je pre nich náročná a niekedy nezvládnuteľná.

Stránka www.nepocujucipodnikatelia.sk ponúka profily podporených nepočujúcich podnikateľov, ktorí si rozbehli svoj biznis vďaka Nadačnému fondu Telekom pri Nadácii.

Prístup k informáciám a vzdelávaniu je pre nepočujúcich na Slovensku veľmi obmedzený. Existuje niekoľko škôl pre sluchovo postihnutých, ktoré im umožňujú pomerne malý výber profesií. Najčastejšie sa opakujú povolania ako kaderníčka, stolár, krajčírka, murár či zlatník. Pre ľudí so sluchovým postihnutím je práve samozamestnanie prístupnejší spôsob zaistenia príjmu ako zamestnanecký pomer, nakoľko komunikácia so zamestnávateľom je pre nich náročná a niekedy nezvládnuteľná. Mnohí šikovní ľudia so sluchovým postihnutím sú dlhodobo nezamestnaní, keďže sami sa k informáciám o iných formách podpory nevedia dostať.

Vďaka programu Hľadáme ďalší zmysel - Pre podnikanie, ktorý realizujeme z Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis, úspešne rozbehlo svoje podnikanie už viac ako 40 nepočujúcich podnikateľov. Sú medzi nimi grafici, kaderníčky, stolári, ale aj takí, ktorí si rozbehli svoj kozmetický salón. Stránka www.nepocujucipodnikatelia.sk vznikla s cieľom priblížiť ich produkty a služby širokej verejnosti a uľahčiť im tak oslovovanie potenciálnych zákazníkov. Pokiaľ vás zaujali životné príbehy nepočujúcich podnikateľov a radi by ste využili ich služby, neváhajte ich kontaktovať.

Aktuality Zobraziť všetky