CHOICES: Moc Chutí. Ako ju skrotiť?

Prečo a ako verejní činitelia zneužívajú nami zverenú moc?

Kampaň Štrngám za zmenu sa prehupla do fázy komunikovania o našich protikorupčných návrhoch s politickými stranami. Kto je ochotný zaviazať sa k opatreniam znižujúcim korupciu a možnosť obchádzať zákony? Aj aktuálny stav v oslovovaní politických strán, ale aj oveľa viac sa dozviete v okrúhlom 50 vydaní Choices na tému: Moc chutí. Ako ju skrotiť? 16. februára v Trenčíne.

Prečo a ako verejní činitelia zneužívajú nami zverenú moc? Ako závažné to na Slovensku vlastne je? Dokážeme s tým niečo urobiť?

Korupčné kauzy a klientelizmus vedú nielen k nezákonnému obohacovaniu osôb, ale aj ku strate dôvery v inštitúcie, organizovanému zločinu a nárastu pocitov bezmocnosti a ľahostajnosti. Ich ekonomické dôsledky na zdravotníctvo, školstvo a životy ľudí sú obrovské a smutné. Ako s tým všetkým bojovať? O čom je kampaň Štrngám za zmenu a kto sa do nej zapojil? Sú pripravené odborné legislatívne návrhy, ktoré by priniesli reálne zlepšenie? Ktorých oblastí sa týkajú a čo treba spraviť na to, aby boli schválené a fungovali v praxi?

Viac informácií nájdete: http://www.voices.sk/choices_februar_2016

Zuzana Čaputová - advokátka spolupracujúca s organizáciou VIA IURIS