Čo v praxi znamená zmena podmienok osobného bankrotu?

Tréning je zameraný na to, ako novela zákona ovplyvní advokátov, sociálnych pracovníkov a klientov.

Minulý mesiac vstúpila do platnosti novela zákona o konkurze a reštrukturalizácii, ktorá výrazne mení proces oddlženia. Zmeny sú zásadné tak pre advokátov, ako aj sociálnych pracovníkov, ktorí pracujú so sociálne slabšími skupinami. V piatok 28. apríla sme preto pripravili krátke školenie, na ktorom srdečne vítame obe skupiny.

Základné informácie:

Termín: 28.4.2017

Čas:

9:00 pre sociálnych pracovníkov

10:00 pre advokátov

Miesto: Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene – Karpatská 10, 811 05 Bratislava (vchod z ulice Beskydská)

Kapacita: 25 účastníkov

Prihlásiť sa môžete TU.

Časť určená pre advokátov začína o 10:00, zatiaľ čo sociálnym pracovníkom sa budú speakri venovať už od 9:00 (viac info nižšie). Zvyšok školenia je zacielený predovšetkým na advokátov, všetci sú však vítaní. Skupina sa stretne s Centrom právnej pomoci, aby prediskutovala možnosti CPP vzhľadom na ich súčasné kapacity a ujasnila si, čo zmena znamená v praxi pre klientov, soc. pracovníkov a samozrejme advokátov. Výsledky tohto stretnutia budeme tiež komunikovať na pripravovanom školení.

Príprava novely bola výsledkom niekoľkoročnej snahy skupiny v téme bezdomovectva, v ktorej najaktívnejšími členmi boli Silvia Belovičová z advokátskej kancelárie Squire Patton Boggs, Martin Provazník z kancelárie bnt attorneys-at-law a Ivan Lorenc z o.z. Proti prúdu, vydavateľa časopisu Nota Bene. Spolupráca vyhrala v tento rok čestné uznanie na oceneniach Via Bona Slovakia a tento tím bude viesť náš tréning.

09:00 – 10:00 – Q&A pre sociálnych pracovníkov (Martin Provazník, bnt attorneys-at-law & Silvia Belovičová, Squire Patton Boggs)

- Ako pripraviť klienta? Aký je postup? Aké dokumenty treba zhromaždiť?

- Kde hľadať pomoc a v akých prípadoch? Centrum právnej pomoci/Advokáti Pro Bono?

10:00 – 11:00 – Zmeny v zákone o konkurze a reštrukturalizácii (Silvia Belovičová, Squire Patton Boggs)

11:00 – 12:00 – Praktická stránka práce s ľuďmi so sociálne slabších vrstiev obyvateľstva (Ivan Lorenc, o.z. Proti prúdu & Martin Provazník, bnt attorneys-at-law)

- Príklad dobrej praxe – Právna klinika pre ľudí bez domova resp. spolupráca Proti Prúdu a bnt attorneys-at-law

Proti prúdu, vydavateľ časopisu Nota bene – Karpatská 10, 811 05 Bratislava (vchod z ulice Beskydská)