Diskusia Jedlo v koši spojená s filmom

Večera zo smetiaka? Prečo nie! Príďte si s nami pozrieť film.

Aj vy vyhodíte tretinu nakúpených potravín tak ako priemerný Európan? Dá sa vyhodené jedlo (a s ním aj naše peniaze) premeniť na pomoc ľuďom v núdzi? Pozývame vás na diskusiu spojenú s filmom DIVE! Jeremy Seifert a jeho priatelia sa pravidelne kŕmia jedlom, ktoré nachádzajú v odpadkových kontajneroch losangelských supermarketov. Zachraňujú tým vyhodené jedlé potraviny, ktoré majú hodnotu tisícok dolárov.

Premietanie: DIVE! (USA, 2010, 45 min.)

19:00 Diskusia: Jedlo v koši

Hostia: Michal Dyttert, Tesco Stores SR/ Lukáš Zajac, „dumpster-diver“/ Juraj Barát, Depaul Slovensko

Michal Dyttert
Michal Dyttert je manažérom korporátnych a právnych vzťahov Tesco Stores SR, kde je zároveň aj členom predstavenstva a správcom Nadácie Tesco. Ako vyštudovaný žurnalista pôsobil vo viacerých médiách aj ako hovorca predsedu Národnej rady SR. Niekoľko rokov pracoval ako manažér pre externé vzťahy v spoločnosti Provident Financial.

.

Lukáš Zajac

Lukáš Zajac koordinuje projekty globálneho vzdelávania v o.z. Človek v ohrození. Počas svojho sabatikalu v rokoch 2008-2010 absolvoval ročnú Európsku dobrovoľnícku službu na Islande a svoj pobyt na ostrove si napokon predĺžil o ďalší rok. Vtedy sa zoznámil s fenoménom "dumpster-divingu", ktorého sa stal súčasťou a niekoľko mesiacov žil do veľkej miery z toho, čo našiel v kontajneri supermarketov.

Juraj Barát

Juraj Barát je riaditeľom neziskovej organizácie Depaul Slovensko, ktorá od roku 2006 poskytuje nízkoprahové služby pre ľudí bez domova. Charite na Slovensku sa venuje už od roku 1991. Počas svojho dlhoročného pôsobenia pomáhal pri zakladaní viacerých neziskových organizácií (Diecézna charita Nitra, Depaul Slovensko n.o., Prameň nádeje). Spolupracuje na podpore legislatívneho, metodického, finančného zabezpečenia neziskových organizácií, na budovaní dobrovoľníctva a vzdelávania v neziskovej sfére.

Martinus, Obchodná 26, Bratislava