Diskusia Zdieľam, teda som spojená s filmom

Menej vlastniť a viac spolupracovať. Vraj o tom je budúcnosť. Ako to vidíte vy?

Príďte si pozrieť zaujímavý dokument One couch at a time, ktorý je o mladej cestovateľke Alexandre Liss. Rozhodla sa otestovať, ako ďaleko dokáže zájsť v couchsurfingu počas cesty okolo sveta a prespávať u cudzích ľudí. Preskúmajte spolu s ňou čaro zdieľanej ekonomiky a zistite, o čo všetko sa dokážeme podeliť s cudzími ľuďmi.

Po filme bude nasledovať zaujímavá diskusia Zdieľam, teda som. Počas nej sa budeme rozprávať o tom, či je lepšie menej vlastniť a viac spolupracovať. Vraj o tom je budúcnosť. A čo vy? Podelili by ste sa s cudzím človekom o svoju kosačku na trávu, miesto v aute cestou do práce, alebo by ste mu na noc ponúkli svoj gauč?

Podujatie je súčasťou 5 eventov na 3 miestach Bratislavy v rámci Týždňa zodpovedného podnikania 2014. TZP bude o zodpovednej spotrebe, produktoch, ktoré dávajú viac a o podnikaní, ktoré má zmysel, ale najmä o druhej strane mince. Akú moc máme my, spotrebitelia, v našich peňaženkách? Môže sa aj vďaka našim malým každodenným rozhodnutiam zmeniť svet k lepšiemu? Premietania dokumentárnych filmov, diskusie aj interaktívne workshopy vám prináša Nadácia Pontis  Business Leaders Forum. Podujatia sú sprievodným programom Medzinárodnej konferencie o zodpovednom podnikaní CEE CSR Summit 2014 a vstup na ne je zdarma. Diskusie moderuje Jujra "Šoko" Tabaček.

18.00 h One Couch at a Time (2012, 87 min., v pôvodnom znení po anglicky s českými titulkami).

19.30 h Zdieľam, teda som
Diskusia o tom, či je lepšie menej vlastniť a viac spolupracovať. Alebo podelili by ste sa s cudzím človekom o miesto v aute cestou do práce alebo by ste mu ponúkli svoju izbu na prespatie?

Hostia: Marian Repáň, odkomunity.sk / Michal Feik, poradca primátora Bratislavy pre dopravu / Martin Jakubek, psychológ

Kontakt, Ventúrska 12, Bratislava

Týždeň zodpovedného podnikania je súčasťou projektu Podpora aktívneho občianstva financovaného s podporou Európskej komisie.