Divadelné predstavenie Zachráň si svojho Afričana

Komický večer plný polemiky s márnou snahou o benefíciu!

Všetci by sme radi nejako pomohli Afrike. Je to však skutočná pomoc, alebo iba snaha odľahčiť naše svedomie? Príďte do Divadla Lab a podporte náš kenský projekt Lepšie vzdelanie pre kenských študentov, ktorý môžete nájsť aj na DobraKrajiana.sk.

Termín konania Čas konania Miesto konania
29. január 2015 19:00 hod. Divadlo Lab, Svoradova 4, 813 01 Bratislava, Divadelná fakulta VŠMU
Chcem sa zúčastniť

36. repríza najúspešnejšej inscenácie a vy ste ju ešte nevideli?

Päť hviezd pripravuje večer pre Afriku. Pomedzi africké klišé, búrlivé emócie a ich vlastné politické stratégie sa pokus o charitatívny večer mení do komického a pálčivého väzenia. Potrebuje to hnaciu silu v prominentoch? Ani hudobné číslo Africké imigranta by nebolo zlé? Alebo je toto už rasizmus? Herci sa snažia zostať zúfalo uvoľnení, všetko by malo bežať profesionálne. Pokus urobiť dobrý benefičný večer sa však stále viac a viac vymyká spod kontroly a vyvíja sa  do módnej prehliadky ich vlastnej ješitnosti.

Pozývame vás na divadelnú hru o chybných snahách politickej korektnosti, túžby po lepšom svete a nebezpečenstve našej charitatívnej spoločnosti! Režisér Roman Maroš balansuje na tenkej čiare a nešetrí ani jednu stranu. Ani stranu aktérov benefičných zbierok, ani stranu najdôležitejšiu, ľudí, ktorí na zbierku prispievajú. Prehodnocuje slová ako adekvátny, korektný, normálny, či morálny.

Návštevou hry Divadla Lab podporíte aj projekt Nadácie Pontis a lepšie vzdelanie kenských študentov. Vysoká nezamestnanosť mladých ľudí je naliehavým problémom v mnohých rozvojových krajinách, vrátane Kene. Aby sa absolventi škôl mohli zamestnať, často potrebujú ovládať moderné informačné technológie. Vďaka vašej podpore aj cez DobraKrajina.sk môžeme vybaviť školy potrebnými technológiami a vyškoliť učiteľov, aby mohli ďalej vzdelávať svojich študentov.

Tvorivý tím:

Réžia: R. Maroš

Dramaturgia: L. Garajová

Scéna a kostýmy: E. Teren, M. Dlugošová

Produkcia: P. Pilař, I. Konýčková

Účinkujú: Šimon Ferstl, Dominika Zeleníková, Jana Kovalčíková, Jaroslav Kysel, Tomáš Turek

Divadlo Lab, Svoradova 4, 813 01 Bratislava

Divadelná fakulta VŠMU