Edupoint: Učiteľ ako bezpečná základňa pre deti

Edupoint vo Zvolene pre Vás pripavil ďaľšiu zo série prednášok, tentokrát o význame učiteľov

Na workshope budeme hovoriť o deťoch, ktoré PREŽILI, ČO NEMALI - opustenie, zanedbávanie, týranie v prvých rokoch života.
Zažijeme aspoň trochu, aké to je byť v ich koži a akou optikou sa dívajú na svet. Prejdeme sa symbolicky ich životným príbehom, ktorý ovplyvnila trauma. Pozrieme sa ako ZA NEGATÍVNYM SPRÁVANÍM (konfliktnosťou, lenivosťou, neposlušnosťou) UVIDIEŤ DIEŤA s jeho zranením.

Upozorníme na mimoriadne DôLEŽITÉ OSOBY v ich živote: učiteľov a ich MOC zvýšiť psychické BEZPEČIE detí. Dobrou témou sa ukáže byť aj PARTNERSTVO s rodičom či opatrovateľom takéhoto dieťaťa. A povieme si o zodpovednej nevyhnutnosti: "POSTARANÍ SA O SEBA".

Bude to v mnohých ohľadoch zážitkový workshop. Ako bonus sa dozviete aj čo to o adopcii, pestúnstve, náhradnej osobnej starostlivosti, profesionálnom rodičovstve a detskom domove.

ÚČASŤ JE BEZPLATNÁ. NUTNÁ REGISTRÁCIA vyplnením formulára na:http://bit.ly/2uCBhKX
Vhodné pre učiteľov, študentov pedagogiky, zástupcov MVO.

Udalosť na Facebooku:http://bit.ly/2GhKeOT

Počet miest limitovaný: max 20 ľudí. Za jednu organizáciu sa môžu zúčastniť max. 2 účastníci.

Mgr. Dana Žilinčíková
Som koordinátorka Centra Návrat v Banskej Bystrici, sociálna a psychoterapeutická poradkyňa a supervízorka. Vždy mi záležalo na konkrétnych ľuďoch v Návrate a na hodnotách, ktoré Návrat cez týchto ľudí nesie. Zoznámila som sa tu s deťmi, ktoré nemali najkrajší začiatok života. Ale ja som človek, ktorý verí v dobré konce. A preto som tu. A ešte aj preto, že verím, že je v ľudských silách (a snáď aj naším skutočným zmyslom) uskutočniť dobré a poctivé dielo s ľuďmi a pre ľudí tu na zemi, tu v tejto krajine, tu v meste, kde žijem a pracujem. Toto dielo si viem predstaviť len keď mám rodinu, ktorá ma podporuje. Verím v jej silu a silu ľudských vzťahov. Viac na www.navrat.sk/o-nas/nas-tim/95-mgr-dana-zilincikova

EDUpoint, P.O.Hviezdoslava 28, Zvolen