Fail Faire: Prečo pri učení druhých musíte zaujať

Štyria zaujímaví ľudia. Každý z nich dostane 10 minút, aby sa s vami podelili o chyby, ktoré urobili

Niektoré kroky v biznise alebo v práci v neziskovke nemusia vždy vyjsť. Faily a zlyhania sú však na to, aby nás posúvali dopredu. Fail Faire, ktorý minulý rok skrsol v hlave Norovi Maurovi z Nadácie Pontis, je trhoviskom takýchto neúspechov. Chceme učiť ľudí z neziskoviek i začínajúcich podnikateľov či malých firiem, aby sa tiež poučili z chýb druhých.

Počas druhého tohtoročného Fail Faire budeme hovoriť o chybách a zlyhaniach, ktoré urobili naši hostia, keď chceli vzdelávať druhých.

Tomáš Božík, Aptech Europe: Ako motivovať študentov na on-line školenia

V Success  Academy sa snažia uľahčiť študentom a absolventom škôl nástup do pracovného života. Pomocou on-line vzdelávania a praktických workshopov rozvíjajú ich pracovné zručnosti, ktoré sú potrebné na trhu práce. Tomáš bude hovoriť o tom, ako sa im nepodarilo motivovať študentov na Success Academy. Najprv museli on-line školenie zatraktívniť. Keď už študentov získali, majú pred sebou novú výzvu. On-line vzdelávanie musia znova prerobiť

Jakub Šimek, Nadácia Pontis: Ako sme podcenili komunikáciu s učiteľmi

Správna príprava na pracovný pohovor a voľba vhodnej pracovnej pozície je aj pre študentov v Keni rovnako dôležitá, ako len ovládať odborné zručnosti. Spoznaním svojich priorít a charakterových vlastností sa pre nich kenskí učitelia v spolupráci so slovenskými a s Nadáciou Pontis snažia nájsť tú správnu pracovnú dráhu. Jakub bude počas Fail Faire hovoriť o tom, ako s tímom podcenili pravidelnú komunikáciu s kenskými učiteľmi, ale aj o nerealistických očakávaniach, ktoré si nastavili na začiatku projektu.

Roman Baranovič, Cirkevná základná škola Narnia: Ako zlyhávame pri budovaní charakteru našich tínedžerov

Každý rodič by chcel mať so svojho dieťaťa Steva Jobsa, Henriho Forda, Tomasa Edisona alebo Máriu Curie – úspešného podnikateľa, vedkyňu, spisovateľa alebo športovca. Každý učiteľ by dosiahol rád to isté pri svojich žiakoch. Napriek tomu škola a rodičia spolu často zlyhávajú v snahe tlačiť deti k úspechu. Roman bude hovoriť o tom, ako pri vzdelávaní zlyhávajú v Narnii a ako sa z toho snažia poučiť.

Radovan Debnár, Len2Code: Ako sme chceli naučiť základom programovia deti

V Learn2Code chceli učiť deti základy programovania hravou formou. Ich prvotná vízia však celkom nevyšla. Bude hovoriť o tom, aké mali nastavené očakávania a ako začali s realizáciou projektu. Realita sa však ukázala úplne inak a preto projekt nakoniec pozastavili.

Tomáš Božík, Aptech Europe

Tomáš pôsobí ako riaditeľ Neziskovej organizácie Aptech Europe. Podieľa sa na realizácií mnohých vzdelávacích projektov v oblasti IT. Jeho pracovné aktivity sú zamerané na prepojenie IT biznisu so študentmi a uchádzačmi o prácu. Snaží sa vytvoriť fungujúci model, ktorý by prepojil IT firmy, študentov, školy a finančné inštitúcie s cieľom vychovať pre IT firmy vhodných pracovníkov s primeranými znalosťami a pracovnými schopnosťami, ktoré budú v súlade s individuálnymi požiadavkami konkrétnych  spoločností.

Jakub Šimek, Nadácia Pontis: Ako sme podcenili komunikáciu s učiteľmi

Jakub Šimek sa v Nadácii Pontis venuje projektom informatizácie stredných škôl v Keni a podpore zodpovedného podnikania v Bielorusku. Pomáhal pri otváraní počítačových klubov a pri rozbehu cvičných firiem na 10 vidieckych školách v juhovýchodnej Keni.

Roman Baranovič sa snaží hľadať novú cestu k vzdelávaniu a výchove detí. Pôsobí ako riaditeľ Cirkevnej základnej školy Narnia. Predtým skúšal. ako možno technológiami zlepšovať vzdelávací proces, ako pomáhať učiteľom inovovať a meniť svoju prácu. Doma je otcom troch dcér. Miluje počítače, robotov, Star Wars, Afriku a dobré hry.

Radovan Debnár, Len2Code: Ako sme chceli naučiť základom programovia deti

Rado je nadšenec startupov a internetového podnikania. Momentálne sa venuje Learn2Code.

Impact HUB, Hviezdoslavovo námestie 20, Bratislava