#GivingTuesday 2017

#GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Buď jeho súčasťou aj ty.

Neziskovky, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivci sa môžu zapojiť do šírenia dobrých skutkov a dobra. Kedy?

V utorok, 28. novembra 2017.

#GivingTuesday je deň, ktorý vznikol ako odpoveď na Black Friday či Cyber Monday, ktoré sa udomácnili už aj na Slovensku. Zapojiť sa môže skutočne každý rôznym spôsobom. Jedným z nich je aj prostredníctvom webu #GivingTuesday. Neziskové organizácie tam môžu požiadať o pomoc, zatiaľčo firmy a jednotlivci môžu ponúknuť svoje služby. Ráta sa akákoľvek pomoc, malá aj veľká. Registrácia a aktivity sú, samozrejme, zadarmo. Neváhajte a prispejte svojou troškou k dobrej veci.

Pre viac informácií a možnosti, ako sa zapojiť, kliknite na webovú stránku #GivingTuesday.

#GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Nezáleží na tom, čo daruješ alebo komu. Dôležité je, že sa staneš súčasťou. Pretože spolu môžeme dosiahnuť skutočné zmeny. Všetko to začalo v roku 2012 v USA. Myšlienka #GivingTuesday je však tak jednoduchá  silná, že sa za päť rokov rozšírila do 98 krajín, spojila viac než 50 000 organizácií a milióny ľudí.

#GivingTuesday je hlavne o obyčajných ľuďoch, ktorí spolu dokážu neobyčajné veci. Pre neziskové organizácie je príležitosťou osloviť svojich podporovateľov a známych, aby im pomohli tam, kde naozaj treba. Firmy môžu zapojiť svojich zamestnancov a pomôcť dobrej veci, v ktorú veria.

Pomáhať sa dá naozaj rôzne. Je na každom z nás, čo si zvolí. Pomoc neziskovej organizácií alebo pomoc priateľovi, či náhodnému človeku na ulici. Je možné darovať peniaze, materiálne veci, vlastný čas pri „dobrovoľníčení“, ale aj odborné poradenstvo. Každý môže byť súčasťou šírenia myšlienky #GivingTuesday, napr. aj cez facebook a iné médiá. Ráta sa každá pomoc, veľká aj malá.

Slovensko

Ambasádor Giving Tuesday