Okrúhly stôl: Stav, výzvy a príležitosti na Ukrajine

Cieľom diskusie je zhodnotiť úspechy aj zlyhania reformného úsilia v Ukrajine a načrtnúť najväčšie reformné výzvy, pred ktorými bude v roku 2017 Ukrajina stáť. Diskutovať sa bude tiež o príležitostiach pre reformný posun Ukrajiny dopredu – a čo môžu pre úspech reforiem v Ukrajine urobiť Slovensko a EÚ.

Diskusia bude prebiehať v slovenskom jazyku.

Svoju účasť potvrďte mailom na ivana.ulicna@nadaciapontis.sk do piatka 2. decembra, 17:00 alebo vyplnením registračného formulára.

Termín konania Čas konania Miesto konania
5. december 2016 14:00 hod. Hotel Mercure, Žabotova 2, Bratislava
Chcem sa zúčastniť

Ukrajina predstavuje najväčšiu a tiež najvýznamnejšiu krajinu Východného partnerstva EÚ. V novembri 2016 uplynuli tri roky od momentu, keď bývalý prezident Ukrajiny odmietol na summite vo Vilniuse podpísať asociačnú dohodu s EÚ a spustil tým lavínu protestov a udalostí, ktoré vyústili do Revolúcie dôstojnosti, pádu starej a etablovaniu novej, pro-európskej vlády na Ukrajine. Prezident Porošenko podpísal Asociačnú dohodu Ukrajiny s EÚ v júni 2014. Jadro jej implementácie spočíva v reformách prakticky všetkých oblastí spoločnosti a ekonomiky, a leží na pleciach ukrajinskej vlády, parlamentu a celej spoločnosti. Cieľom diskusie je zhodnotiť úspechy aj zlyhania reformného úsilia v Ukrajine, načrtnúť najväčšie reformné výzvy, pred ktorými bude v roku 2017 Ukrajina stáť a tiež príležitosti pre reformný posun Ukrajiny dopredu – a čo môžu pre úspech reforiem na Ukrajine urobiť Slovensko a EÚ.

Diskutovať budú:

• Ivan Mikloš, hlavný ekonomický poradca ukrajinského premiéra Volodymyra Hrojsmana
  • Alexander Duleba, riaditeľ SFPA a vedúci výskumník programu Východná Európa

Diskusiu bude moderovať: