Pro Bono Maratón: preteky systémových zmien

Už tento štvrtok si zmerajú sily tvorivé nápady firiem v spolupráci s neziskovkami.

Tento ročník Pro Bono Maratónu nazývame Pretekmi systémových zmien zameriame sa totiž na riešenie celospoločenských problémov od narastajúceho extrémizmu u mladej generácie, inkluzívneho vzdelávania či otázku efektívneho hospodárenia samospráv. Na Pro Bono Maratóne sa zídu tímy expertov z biznis prostredia, aby poskytli svoje know-how vybraným neziskovkám. Ide o jednodňový event v štýle hackatonu – je aktívny, adrenalínový, vyprodukuje sa na ňom veľa dobra a stretnú sa na ňom ľudia, ktorí majú záujem zmeniť Slovensko k lepšiemu. Príďte sa pozrieť 22. júna o 18:00 ako firmy dobehnú do cieľovej rovinky a predstavia riešenia, na ktorých pracovali celý deň v prostredí nového kreatívneho priestoru Binárium. Na záver sa môžete inšpirovať aj zaujímavým hudobným hosťom.

Termín: štvrtok 22. júna 2017

Čas: 8:30 – 17:30 - kreatívna časť / práca v tímoch

18:00 - 19:30 - večerný program / prezentácie tímov

Miesto: Binárium - Staré Grunty 18, 841 04 Karlova Ves, Bratislava

Pre viac informácií kliknite na tento link.

V tomto ročníku prídu odborníci z rôznych oblastí opäť pomáhať neziskovkám. Avšak tentokrát nie im samotným, ale pomáhať im budú s riešením konkrétnych spoločenských problémov, ktorým sa venujú. Takýmto spôsobom sa môžu tímy expertov stať súčasťou zaujímavých a zmysluplných iniciatív, ku ktorým by sa vo svojej každodennej práci nedostali. Ak vás zaujíma akým témam a ako veľa sa dá za deň práce pomôcť, prídite sa pozrieť 22. júna o 18:00 do Binária v Bratislave. V prípade otázok kontaktujte Barboru Pálešovú (barbora.palesova@nadaciapontis.sk).

Komunikácia a marketing

PRime time pomôže Bilingválnemu gymnáziu C. S. Lewisa pri vytváraní komunikačnej stratégie na propagáciu štipendií pre deti zo sociálne vylúčených spoločenstiev.

THIS IS LOCCO a SCR Interactive pripraví pre Nadáciu Pontis komunikačnú kampaň ku globálnemu dňu darovania #GivingTuesday.

ESET pomôže organizácii Globsec pri tvorení komunikačnej stratégie na boj proti dezinformáciám na Slovensku najmä medzi mladou generáciou.

Diorama vytvorí komunikačnú kampaň pre ETP Slovensko, ktorej cieľom je vytvorenie spoločenskej objednávky na riešenie situácie obyvateľov Luníka IX.

Visibility bude pracovať na komunikačnej kampani pre SCISC na propagáciu výskumu mladých Rusov, ktorý poukazuje na kultúrne podobnosti ruskej a americkej mládeže.

TRIAD Advertising pomôže organizácii Veganbird pri vytváraní komunikačnej kampane na odbúranie predsudkov voči vegánstvu v Rusku.

Istropolitana Ogilvy pripraví pre Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť propagačnú kampaň na zvýšenie zapojenia samospráv na portáli Odkaz pre starostu.

Strategické poradenstvo

Bnt attorneys-at-law, Fipra a Inštitút finančnej politiky pomôžu organizácii Odyseus naplánovať advokačnú kampaň pre projekt Výmena injekčných striekačiek sa oplatí.

Právne a finančné poradenstvo

Advokátska kancelária Schönherr a vypracuje pre organizáciu Cyklokoalícia právnu analýzu možnosti vypovedania nevýhodných zmlúv magistrátom mesta Bratislava.

Accenture vypracuje tiež pre oz Cyklokoalícia finančnú analýzu dát na zvýšenie efektivity vynakladania verejných zdrojov magistrátom mesta Bratislava.

Architektúra

Dream Architecture Reality pomôže vypracovať pre Inštitút trvalo udržateľného rozvoja architektonickú štúdiu pre modelovú stavbu 21. storočia s prvkami tradičnej architektúry.

Informačné technológie

Ixworx v spolupráci so študentmi proramu Skill Drill navrhne pre združenie SOVA ako preklopiť populárnu náučno-vzdelávacú doskovú hru do online sveta.

EDUMA
*Zadanie bolo predčasne pro bono vyriešené. Organizácia sa maratónu nezúčastní.

Binárium - Staré Grunty 18, 841 04 Karlova Ves, Bratislava

Organizátori podujatia