28. 05. 2019 Nadácia Pontis

SigniFinance: Konferencia o investovaní so spoločenským dopadom

Výzvy 21. storočia majú vplyv aj na rozvoj nových nástrojov financovania spoločensky prospešných iniciatív. Investovanie so spoločenským presahom (tzv. impact investing) je jedným z najperspektívnejších zdrojov financovania. Výrazne môže pomôcť pri riešení sociálnej či enviromentálnej výzvy. Pozývame vás na SigniFinance, prvú konferenciu na Slovensku o nových formách financovania spoločenského dopadu, pri ktorom je finančná návratnosť rovnako dôležitá, ako spoločenský dopad projektu.

Granty, dary, investície s vysokou návratnosťou… Ktorá možnosť je tou najvýhodnejšou? A ako vlastne vzbudiť záujem o financovanie pozitívneho spoločenského dopadu? Príďte sa inšpirovať príbehmi našich domácich i zahraničných hostí.

Dátum: 4. júna 2019
Čas: 8:45 – 17:00
Miesto: Space Up, Záhradnícka 95, Bratislava
Na konferencii sa dozviete:

• ako na financovanie so spoločenským dopadom
  • aké formy financovania dopadu existujú na Slovensku
  • akú sú najväčšie výzvy financovania dopadu v strednej Európe.

Celý program a zoznam rečníkov nájdete TU:

Účasť je zadarmo, potrebná je iba registrácia do 30. mája.

Čo je vlastne financovanie so spoločenským presahom (impact investing)?

Prepájame firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov, aby sme spoločnými silami dosiahli pozitívne zmeny vo vzdelávaní, v zodpovednom podnikaní a v boji proti korupcii a chudobe.