PRE NEZISKOVKY

Získajte podporu a pomôžte ostatným

#GivingTuesday je aj o podpore organizácií, ktoré každodenne menia Slovensko k lepšiemu. Dáva vám príležitosť osloviť nových podporovateľov a darcov a priblížiť im svoju prácu.

#GivingTuesday na Slovensko prináša darcovský portál DobraKrajina.sk, ktorý spravuje Nadácia Pontis. Cieľom DobraKrajina.sk je podporovať, rozvíjať a vzdelávať mimovládne organizácie a pomáhať im v ich fundraisingových aktivitách. Radi sa s vami podelíme o naše skúsenosti a tipy ako začať #GivingTuesday kampaň.

Prečo sa zapojiť?

1. Rozšírite si komunitu svojich podporovateľov – #GivingTuesday vám umožní osloviť nových podporovateľov a aktívne zapojiť aj tých súčasných.

2. Získate pomoc – teraz máte šancu osloviť verejnosť a požiadať o pomoc v oblasti, s ktorou sa už dlho boríte.

3. Stanete sa súčasťou globálneho hnutia – nezmeškajte šancu zapojiť sa do celosvetovej kampane.

4. Dozvie sa o vás viac ľudí – skúsenosti z iných krajín ukazujú, že o #GivingTuesday je veľký záujem médií. Počas tohto dňa vzniká množstvo pekných príbehov. Buďte súčasťou.

5. Funguje to – zapojenie do #GivingTuesday je pre vašu organizáciu prínosom.

Tipy ako na to

• Zakomponujte #GivingTuesday do vašej koncoročnej kampane – vyskúšajte si nové stratégie ako rozšíriť svoje aktivity
  • Zaregistrujte sa na našej stránke výzvu pre vašich darcov a podporovateľov. Môžete sa zamerať na fundraising, zorganizovať zbierku alebo zviditeľniť svoju činnosť (okrem jednorazovej pomoci počas #GivingTuesday môžete využiť aj celoročné programy Nadácie Pontis: Naše mestoAdvokáti Pro bono,…)
  • Snažte sa nájsť a osloviť nových partnerov. Množstvo firiem sa zapája do #GivingTuesday. Je to pre vašu organizáciu príležitosť získať podporu.
  • Využívajte sociálne médiá na propagáciu #GivingTuesday, aby vaši priaznivci vedeli, že ste súčasťou hnutia
  • Ukážte svoju celoročnú prácu a poďakujte svojim podporovateľom, darcom, dobrovoľníkom a ďalším ľuďom, ktorí vám pomáhajú počas celého roka
  • Otvorte svoje dvere pre ľudí. Ukážte im, ako vyzerá vaša každodenná práca a prečo je to dôležité. Stačí aj virtuálne – spravte si napríklad live Facebook video