Pro bono

Pro bono konzultantské služby

Accenture v rámci svojej darcovskej stratégie, v ktorej sa snaží zvyšovať zručnosti ľudí, aby sa dokázali zamestnať na trhu práce, pomáha aj poskytnutím svojích profesionálnych konzultantských služieb. Počas troch rokoch sa vďaka pro bono službám Accenture podarilo napríklad implementovať CRM systém v Nadácii Pontis. Implementovaním sa sprehľadnill tok financií a komunikácia s partnermi.

Nadácia Pontis získala pro bono služby od Accenture v podobe odbornej práce v jednom roku vo výške 55 000 dolárov od divízie Consulting a 40 000 dolárov od divízie Technology Solutions. Vďaka pro bono službám sa zjednodušila administrácia záverečných správ pre donorov, ujednotilo zadávanie cestovných príkazov a získalo sa cenné poradenstvo pri redizajne webu Nadácie a pri konsolidácii prepojených stránok.

Accenture podporuje aj Pro Bono maratón, kde firemní dobrovoľníci a ľudia z neziskoviek vytvoria tímy, ktoré počas 12 hodín nepretržite pracujú napríklad na tvorbe marketingovej kampane, komunikačnej stratégie alebo novom biznis modeli.

Tím Accenture spoločne tvoril napríklad stratégiu. Accenture konzultanti pomohli Aliancii Stará Tržnica vytvoriť biznis model pre udržateľné potravinové trhy v centre. Víkendové trhy v Starej tržnici sú alternatívou voči komplexom nákupných centier a vytvárajú priestor pre miestnych farmárov a malovýrobcov potravín.