Pro Bono Maratón

Celoročne pracujeme s firmami a neziskovkami, poznáme oba segmenty a raz ročne ich spojíme v 12-hodinovom podujatí. Event prebieha v štýle hackatonu - je adrenalínový, vyprodukuje sa na ňom veľa dobra, nadviažu sa silné, často dlhotrvajúce vzťahy medzi sektormi a stretnú sa na ňom ľudia nie(len) kvôli networkingu, ale preto, že majú záujem zmeniť Slovensko k lepšiemu.

Tímy expertov z biznis prostredia opustia na jeden deň svoje pracovné priestory a stretnú sa na tomto celodennom podujatí, aby poskytli svoje know-how vybraným neziskovkám v rôznych oblastiach od komunikácie, biznis stratégií, architektúry po riešenie IT či právnych výziev.

Aj vy sa môžete stať spolutvorcami tých najzaujímavejších, najzmysluplnejších a najefektívnejších iniciatív, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Pomôžte zlepšiť vzdelávanie, obmedziť extrémizmus či systémové prešľapy a hospodárenie samospráv.

Viac informácií vám poskytne koordinátorka programu Barbora Pálešová.

Prečo sa zapojiť do Pro Bono Maratónu

• Staňte sa spolutvorcami príbehov: Máte možnosť pracovať na projektoch, ktoré robia zo Slovenska dobrú krajinu. Vďaka vašej pomoci budú neziskovky lepšie vedieť prezentovať svoje aktivity verejnosti a získať pre ne podporu. Budú môcť aplikovať moderné IT riešenia, či získajú cenné informácie z manažmentu či práva, čo prispeje k ich stabilite.
  • Pomáhajte efektívne: Nadácia Pontis vyberá dobré neziskové organizácie, nastavuje jednotlivé projekty a zabezpečuje celú organizáciu podujatia. Pomocou kvalitne pripraveného a koncentrovaného pro bono projektu účinne pomáhate tam, kde je to potrebné. A čo je najlepšie, výsledok vidieť už za 1 deň.
  • Buďte o krok vpred: Nadácia Pontis aktívne komu­nikuje prípravu, priebeh i výsledky Pro Bono Mara­tónu. Máte možnosť profilovať sa ako priekopnícka firma v inovatívnej forme pro bono dobrovoľníctva.
  • Zúročte vaše kvality: Pro bono poskytuje v prie­mere 10x väčšiu hodnotu pre komunitu ako klasické dobrovoľníctvo.
  • Je to zábava: Dajte kolegom možnosť zažiť inšpira­tívny, adrenalínový a zábavný deň, ktorý vás vytrhne z každodennej rutiny a upevní vzťahy v tíme.

Povedali o Pro Bono Maratóne

„Bol to fantastický deň, plný energie, inšpirácií a skvelé­ho pocitu z pomoci druhým. S Mládežou ulice sme si to skutočne užili a verím, že rovnaký pocit budú prežívať aj deti, pri tvorbe vizuálov.“

Agentúra SCR

„Som rád, že sme sa aj s kolegami mohli zúčastniť tejto akcie - bol to príjemný deň, s príjemnými ľuďmi, síce v plnom pracovnom nasadení, ale keďže sa jednalo o po­merne odlišné zadanie, než ako obvykle riešime, ubehlo to veľmi rýchlo.“

Andrej Čermák, Senior Consultant, Accenture

„Bol to pre nás jedinečný zážitok a zároveň veľká výzva, počas krátkej doby rozlúsknuť neľahký problém. Práca na podobných projektoch nás veľmi baví, pretože sa odlišuje od našej denno-dennej rutiny. Navyše, sme veľmi radi, keď môžeme zúročiť naše skúsenosti v oblasti komuni­kácie a premeniť ich na niečo, čo môže reálne zmeniť Slovensko.“

Roman Záhorec, Client Service Director, Neopublic Porter Novelli

„Kreatívny maratón nás oslovil tým, že sme mohli pomôcť dobrej veci, zároveň to bola pre nás zábava. Spoznali sme skvelých ľudí z OZ Proti prúdu, s ktorými sa nám výborne pracovalo. Dokonca až tak, že naša spolupráca pretrvala aj naďalej a podieľame sa aj na ich ďalších zaujímavých projektoch.“

Boyo Dohnal, Art Director, Made by Vaculik

„Bolo to adrenalínové, rýchle, inšpiratívne, spájajúce aj otvárajúce obzory. Keď sme s tímom agentúry prechá­dzali jednotlivé titulky časopisu Nota Bene, videla som to zrazu úplne inými očami. Už len to, ako môžeme zmeniť nadpisy, aby boli pozitívnejšie, vtipné. To bolo perfektné, na to by sme neprišli len tak sami, insajderi.“

Sandra Tordová, šéfredaktorka časopisu Nota Bene, Proti Prúdu

„Prínos - spájanie neziskových organizácií a firiem, posun pre firmy aj pre MVO, videli sme, že sa "naša" firma a jej zástupcovia dozvedeli nové veci. My sa tiež učíme rozumieť marketingu a jeho nástrojom a ako ich využiť v prospech dobrej veci a našich programov.“

ETP Slovensko

„PRime time si zakladá na tom, že pomáha ďalej a rieši mnoho CSR projektov aj pre svojich klientov. Maratón je zároveň pre nás aj formou teambuildingu, vždy sa na ňom zúčastňuje väčšina tímu, ktorý si demokraticky vyberie neziskovku/problém, potom na ňom intenzívne pracuje a celkom sa pritom baví.“

PRime time

Prečítajte si viac o predošlých ročníkoch

Nadácia Pontis: Firmy sa pretekali v systémových zmenách

HN Stratégie: Agentúry sa vzdali jedného pracovného dňa. Vytvorili kampane pre neziskovky. Pozrite si aké

Denník N - Techbox: Hra ChemPlay, popularizujúca chémiu, bude aj v elektronickej verzii

2016
Nadácia Pontis: Firmy pomohli neziskovkám s kreatívnymi kampaňami a inšpiráciami

Trend: Ultralacná kampaň pre nota bene a prvá pomoc pre Bratislavu utopenú v bilbordoch

2015
Nadácia Pontis: Pro Bono Maratón spojí počas 12 hodín ľudí z firiem a z neziskoviek

HN Stratégie: V Bratislave dnes odštartoval Pro Bono Maratón

Trend: Pro Bono Maratón priniesol viac záhrad a menej drog do ulíc

HN Stratégie: Agentúry sa spojili a navrhli kampane pre neziskovky

Nadácia Pontis - Naše Mesto: Kreatívci počas 12 hodinového Kreatívneho maratónu pomáhali neziskovkám

*Ak sa chcete zúčastniť budúceho Pro Bono Maratónu alebo sa rozhodnete pomôcť pro bono neziskovke/škole pomimo tohto podujatia, kontaktujte programovú koordinátorku Barboru Pálešovú.