30. 03. 2020 Filantropia

Daruj knihu do Budúcnosti

Je vám doma dlho? Urobte si poriadok v knižnici, odhľahčite si police a potešte našich mladých čitateľov v centre Budúcnosť INAK.

Milí milovníci knižiek a príbehov,

máme pre vás tip, ako v týchto neľahkých časoch, keď je veľká časť z nás doma a takmer všetko je zatvorené, využiť svoj voľný čas. Urobte si poriadok vo vašich knihách a knižniciach, odľahčite si police a darujte písaný príbeh do centra Budúcnosť INAK!

Naše centrum je kvôli bezpečnosti momentálne tiež zatvorené, snažíme sa komunikovať čo najviac prostredníctvom online sveta. Radi by sme zatiaľ naplnili police inšpiratívnymi príbehmi, aby si naši mladí účastníci mohli po návrate nájsť kvalitnú detskú literatúru a ponoriť sa do zaujímavých a inšpiratívnych príbehov.

Návrh kníh, ktoré hľadáme, nájdete v tomto zozname. Knižky by mali byť určené pre mladých čitateľov vo veku 11 až 15 rokov. Prípadne, ak môžete alebo sú vaše police prázdne, podporte vaše obľúbené kníhkupectvo v ťažkých časoch kúpou knihy prostredníctvom ich webovej stránky a pošlite knižku na adresu Nadácie Pontis.

Kam poputujú knižky?

Darované knižky budú slúžiť deťom v mimoškolskom centre Budúcnosť INAK, ktorý je súčasťou 3-ročného programu Budúcnosť INAK. V klube vítame každý rok až 25 účastníkov, vrátane detí, ktorým doma chýbajú príležitosti tvoriť či si spraviť domáce úlohy.

V centre ich čaká podpora od našich koordinátorov a príjemné zázemie, vybavené najnovšími digitálnymi technológiami i oddychovou zónou. A to nie je všetko!

S pomocou mentorov a mentoriek zo známych slovenských firiem spoločne pracujú na vlastnom mini startupe, ktorý rieši problém v ich vlastnej komunite, regióne či okolí a popritom si zdokonaľujú svoje digitálne zručnosti, tvorivosť a podnikavosť – schopnosti, ktoré sú odrazovým mostíkom pre lepšiu budúcnosť.

Kam knižky môžete zaslať?

Knižky, prosíme, zašlite poštou na adresu: Nadácia Pontis, Zelinárska 2, 821 08 Bratislava.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom emailu daniela.kellerova@nadaciapontis.sk, alebo na t. č. 0903 437 462 .

Ak momentálne nemáte možnosť darovať knižku, nevadí, budeme vďační aj za zdieľanie našej výzvy!

Vopred vám ďakujeme, tím Budúcnosť INAK.