14. 06. 2019

Dobrovoľníci zo Skanska podali ruku v desiatich mestách

Šiestykrát sa zamestnanci vydali do okolia stavieb a prevádzok, ktoré postavili, aby pomohli. Niekde s upratovaním, niekde záhradníčili, niekde opravovali preliezačky pre deti. Do akcie Podaj ruku – Týždeň dobrovoľníctva Skanska sa tento rok zapojilo 131 zamestnancov v rámci 17 dobrovoľníckych aktivít v desiatich slovenských a českých mestách.

Pracovný deň netrávili dobrovoľníci u seba na stavenisku alebo za stolom pri počítači. Pustili sa do práce inde a bola to naozaj široká škála aktivít. Napríklad sa triedili chorobopisy v nemocnici, robilo sa na záhrade škôlok či základných škôl a upratovali sa odpadky na verejných priestranstvách. Niektorí dobrovoľníci si od svojej pracovnej náplne tak úplne neodskočili a zostali verní svojmu odboru, keď sa vrhli na opravy altánkov, záhradných domčekov a rekonštrukciu chodníkov.

V čísal odpracovali 1048 hodín, a to v prospech najrôznejších organizácií slúžiacich verejnosti. Boli medzi nimi obce a mestské časti, školy a škôlky, ekologické a sociálne centrá.

Dobrovoľníci v tričku Podaj ruku sa objavili v Bratislave, Prievidzi a Kapušanoch. V Čechách pomáhali dobrovoľníci v Prahe, Chomutove, Olomouci, Přerove, Ústí nad Labem, Třinci a Kadani. Akcia Podaj ruku si už za šesť rokov, čo trvá, našla pevné miesto v našom kalendári. Cieľom týždňa dobrovoľníctva je naďalej rovnaký – chceme dokázať, že nie sme len profesionáli v stavebníctve, ale že nám nie je ľahostajné ani naše okolie. Chceme byť jednoducho dobrými susedmi.