08. 02. 2019 Všeobecná úverová banka

Etikete je potrebné učiť deti od mala

Učiť deti k slušnosti nie je nikdy priskoro. A ani dospelým neuškodí sem-tam si zopakovať pravidlá slušného správania. Viete, kedy môžete navrhnúť tykanie? Či je vhodné vyzuť návštevu do papúč? Alebo na ktorej strane má byť usadená žena v kine? Chochmesovci vás to naučia.

Na Vianoce do televízie zavítal nový animovaný seriál určený pre celú rodinu. Do júna nám budú vo vysielaní RTVS na Jednotke aj na Dvojke robiť spoločnosť Chochmesovci. Ide o milú, vtipnú a nikdy sa nenudiacu rodinu, ktorá s nadhľadom a humorom naučí malých aj veľkých základom etikety.

Vďaka Chochmesovcom sa naučíte ako sa správať pri pracovnom pohovore, biznis stretnutí, ako aj všetko o slávnostnom stolovaní, zoznamovaní sa, podávaní ruky či správaní sa v reštaurácii, na rande, plese alebo na návšteve. Samozrejme, nie nudným mentorským spôsobom, ale s humorom a niekedy aj s recesiou.

O tom čo sa má a čo zasa nie, divákov naučí hippie babka, konzervatívny dedko, ambiciózna mama workoholička, chaotický otec, syn, ktorý je tak trochu šprt a kockatá hlavička a dcéra, ktorá zas ovláda všetky najnovšie trendy v móde a hudbe. Súčasťou rodiny je samozrejme aj domáci miláčik. Čistotný, inteligentný a najmä spoločenský potkan.

Projekt finančne podporila aj VÚB banka, ktorá pri svojich podnikateľských aktivitách dbá na profesionálne a etické správanie, ktoré je však okorené aj jednou z hlavných hodnôt banky – humorom.  Dôvodom podpory tohto výnimočného náučného seriálu, je tiež fakt, že v dobe digitálu dochádza k tomu, že sa ľudia odcudzujú a nevedia si poradiť v bežných, ale aj tých menej bežných situáciách. A to presne majú deti aj dospelých naučiť Chochmesovci.