28. 02. 2023 COOP Jednota Slovensko

Nadácia COOP Jednota podporila Nemocnicu s poliklinikou Brezno

Nadácia COOP Jednota darovala Nemocnici s poliklinikou Brezno lekárske prístroje v hodnote 6 023 eur. Symbolický šek odovzdala Eva Kolajová, predsedníčka COOP Jednoty Brezno a Ján Bilinský, predseda COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota.

Nadácia COOP Jednota kontinuálne pokračuje svojimi aktivitami v humánnych myšlienkach, ktoré boli základom spotrebného družstevníctva už pri jeho zrode. Podporuje zdravotníctvo, šport, školstvo, ale aj rozvoj vzdelávania, kultúry a umenia. Myšlienku pomáhať a rozvíjať región majú prirodzene osvojenú všetky regionálne Jednoty. „COOP Jednota Brezno vníma svoju spoločenskú zodpovednosť v regióne Horehronie ako dôležitú súčasť práce a tiež ako poslanie družstevníctva na Slovensku. Svojou činnosťou podporujeme aktivity v obciach regiónu a podporou zdravotníckych zariadení vyjadrujeme spoluzodpovednosť za ochranu  zdravia nášho obyvateľstva. Preto sme radi, že pomocou finančného príspevku Nadácie COOP Jednota budú nové moderné zariadenia pomáhať lekárom gynekologického oddelenia Nemocnice s poliklinikou Brezno. V rámci spoločenskej zodpovednosti tak nadväzujeme na spoluprácu s nemocnicou v Brezne, keď sa nám prostredníctvom Nadácie COOP Jednota podarilo už v minulosti podporiť iné špecializované oddelenia,“ uvádza Eva Kolajová, predsedníčka predstavenstva, COOP Jednota Brezno, s.d.

Symbolický šek prevzal riaditeľ nemocnice

Symbolický šek v hodnote 6 023 eur prevzal riaditeľ Nemocnice s poliklinikou v Brezne, ktorý ocenil  možnosť zakúpiť za poskytnuté finančné prostriedky kvalitný diagnostický hysteroskop – CAMPO TROPHYSCOPE pre výkony diagnostickej hysteroskopie pacientok gynekologického oddelenia. „Finančný dar od Nadácie COOP Jednota nás potešil. Hysteroskopia je endoskopická metóda, ktorá je používaná na vizualizáciu kanálu krčka maternice a predovšetkým dutiny maternice a ústí vajcovodov. Poskytuje nám možnosť diagnostikovať niektoré gynekologické ochorenia a podľa potreby ich súčasne aj riešiť operačne hysteroskopickou cestou,“ oceňuje moderné diagnostické prístroje Jaroslav Mačejovský, riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Brezno. K pozitívam výkonu patrí: krátke trvanie výkonu, minimálna záťaž pre pacientku, možnosť vykonávať bez celkovej anestézy, rýchla rekonvalescencia pacientky, vo väčšine prípadov možnosť realizácie v rámci jednodňovej chirurgie. „Realizácia týchto výkonov prostredníctvom nového moderného a kvalitného hysteroskopu bude pre pacientky našej nemocnice jednoznačným prínosom, za čo Nadácii COOP Jednota srdečne ďakujeme“, dodáva J. Mačejovský.

Nadácia prispieva k správnej diagnostike a účinnej liečbe

Vďaka Nadácii COOP Jednota môžu v Nemocnici s poliklinikou Brezno používať nové lekárske prístroje, konkrétne diagnostický hysteroskop CAMPO TROPHYSCOPE a Continuous-Flow Operating Sheath. Moderné zariadenia budú umiestnené na operačných sálach Nemocnice s poliklinikou Brezno a budú používané pri endoskopických vyšetreniach maternice, vizualizácii kanálu krčka maternice a dutiny maternice. Pri diagnostike sú nové technológie a prístroje potrebné na potvrdenie, resp. vyvrátenie diagnózy (napr. vrodená vývojová chyba maternice) i pri zisťovaní príčin ťažkostí pacientky (napr. krvácanie).