09. 05. 2019 Plzeňský Prazdroj Slovensko

Pro bono neznamená iba zdarma

Všetci to poznáme. Máme skvelú myšlienku alebo projekt, no rozmýšľame, ako ich odprezentovať tak, aby skutočne zaujali. Nie vždy sa cítime sebaisto, prípadne si nie sme istí, ako dať nášmu vystúpeniu tú správnu iskru. S nádejou sa preto obraciame na skúsených koučov alebo si zaplatíme kurzy, ktoré nám pomáhajú s prípravou dobrej prezentácie.

Má to však jeden háčik. Nie každý si to môže dovoliť. Medzi organizácie s napätými rozpočtami patria bezpochyby neziskovky. Zamestnanci z Plzeňského Prazdroja Slovensko sa im rozhodli pomôcť a svoje cenné skúsenosti a vedomosti odovzdávajú ľuďom z mimovládnych organizácii pro bono.

Ako bývalý člen výkonnej rady v neziskovej organizácii som vždy veľmi ocenil, keď niekto z praxe bol ochotný s nami spolupracovať a zdieľal svoje vedomosti či skúsenosti. Baví ma pracovať s ľuďmi, ktorí veria tomu, čo robia a ich práca je pre nich poslaním. Som rád, že dnes môžem svojimi skúsenosťami a know-how pomôcť iným, a tým aspoň trochu vrátiť to, čo som sám v minulosti dostal,“ vysvetľuje svoju motiváciu zapojiť sa do spolupráce s neziskovkami Martin Partl, Key account manager senior.

Práve Martin 9. mája viedol v priestoroch bratislavskej centrály Pro Bono tréning zameraný na zlepšenie prezentačných zručností. Zúčastnili sa ho ôsmi zástupcovia viacerých neziskových organizácií.

Školenie vyžadovalo našu úplnú prítomnosť, bolo veľmi interaktívne a museli sme síce vyjsť z našej komfortnej zóny, ale práve preto sme sa veľmi posunuli vopred pri trénovanej zručnosti,“ vyzdvihol celodňové školenie jeden z účastníkov.

Zástupcovia neziskoviek boli veľmi spokojní. Podľa spätnej väzby workshop naplnil ich očakávania a určite by ho odporučili aj svojim kolegom.