16. 04. 2019 Všeobecná úverová banka

Zo srdca darované veci pomôžu ľuďom v núdzi

Zbierka oblečenia, ktorú každoročne dvakrát do roka organizuje VÚB pre svojich zamestnancov v spolupráci s Nadáciou Pontis, sa stala v banke už tradíciou. Počas poslednej jarnej zbierky oblečenia, ktorá sa konala v pondelok 8. apríla, sa zamestnancom VÚB podarilo vyzbierať toľko oblečenia a iných potrieb, že realizátori museli dodatočne hľadať organizáciu, ktorej by ešte mohli pomôcť.

Počas zbierky konajúcej  sa v centrálach VÚB v Bratislave, Banskej Bystrici a v Poprade, zamestnanci darovali oblečenie, obuv, bytový textil, hračky a školské pomôcky. Presne to, čo organizácie potrebovali pre ľudí a deti, ktoré to nemajú v živote ľahké.

Svojimi zo srdca darovanými vecami pomohli zamestnanci VÚB v Bratislave Občianskemu združeniu Domov pre každého, ktoré prevádzkuje útulok a nocľaháreň, v Banskej Bystrici komunitnému centru v Hnúšti, ktoré patrí pod Združenie mladých Rómov a v Poprade sme urobili radosť nielen rodinám, o ktoré sa stará Spišská katolícka charita, ale aj komunitnému centru v Chminianskych Jakubovanoch.

Celkovo sa počas jedného dňa, kedy sa zbierka konala, vyzbieralo približne 25 000 litrov vecí, čo predstavuje 500 kusov 50 litrových vriec. Organizátorov zbierky z radov zamestnancov VÚB veľmi teší, že sa do zbierky zapája stále viac kolegov, a to nielen z bratislavskej centrály, ale aj z Banskej Bystrice a Popradu. Nabudúce chcú zapojiť ešte viac miest, pretože pomáhať druhým má zmysel.