Cena za príspevok k napĺňaniu Cieľov udržateľného rozvoja

Cena Nadácie Pontis a Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu

V spolupráci s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu udelíme špeciálnu „Cenu za príspevok k napĺňaniu Cieľov udržateľného rozvoja za rok 2018“. Nadácia Pontis podporuje snahu o napĺňanie 17 Cieľov udržateľného rozvoja, ktoré jednohlasne prijalo 193 krajín OSN a ktoré predstavujú nový univerzálny štandard pre udržateľný rozvoj. Oceníme príklady firiem alebo skupinu partnerov, ktorí vo svojich firemných hodnotách a programoch prispievajú k napĺňaniu jednej či viacerých priorít, ktoré si v rámci Cieľov udržateľného rozvoja zvolilo Slovensko.

Priority Slovenska:

1.

Smerovanie k znalostnej a environmentálne udržateľnej ekonomike pri demografických zmenách a meniacom sa globálnom prostredí

2.

Vzdelanie pre dôstojný život

3.

Dobré zdravie

4.

Udržateľné sídla, regióny a krajina v kontexte zmeny klímy

5.

Znižovanie chudoby a sociálna inklúzia

6.