22. 06. 2016 Zodpovedné podnikanie

3,3 milióna hlasov zákazníkov Tesco rozhodlo o najlepších projektoch na zlepšenie života

Komunitný program Tesco podporí 77 víťazných projektov neziskových organizácií.

Nadácia Tesco v spolupráci s Nadáciou Pontis tento rok vyhlásila prvé kolo grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáhame“. O víťazných projektoch rozhodovali zákazníci od 11. mája do 7. júna 2016 vo všetkých predajniach Tesco na Slovensku. Cieľom programu je podporiť rozvoj lokálnych verejnoprospešných projektov v okolí obchodov spoločností Tesco. O grant sa mohli uchádzať mimovládne organizácie, miestne samosprávy, materské a základné školy, iné rozpočtové a príspevkové organizácie.

Záleží nám na okolitej komunite

„Zapojenie toľkých ľudí do hlasovania o najlepší projekt neziskových organizácií nás veľmi príjemne prekvapilo. Približne každý tretí zákazník hlasoval. Mali vskutku neľahkú úlohu, a to vybrať si z 229 skvelých projektov, z ktorých každý by bol určite prínosom pre miestnu komunitu. Ľuďom na Slovensku záleží na svojom okolí a miliónmi hlasov vybrali tie, ktoré získajú našu podporu a zmenia niečí príbeh.  Ide o prvý ročník nášho nového komunitného programu Vy rozhodujete, my pomáhame a už teraz sa tešíme na ďalšie kolo. Ďakujeme všetkým organizáciám, ktoré sa zapojili, a zákazníkom za ich hlasy a podporu,“ povedal Peter Sklenář, manažér spoločenskej zodpovednosti Tesco Stores SR.

Hlasovania sa zúčastnil takmer každý tretí zákazník

Najviac ľudí sa do hlasovania zapojilo v Trnavskom, Trenčianskom a Prešovskom kraji. Zákazníkom sa najviac páčili nápady na vytvorenie miest na oddych, rozvoj aktivít pre deti a mládež a na pomoc znevýhodneným ľuďom. Celkovo sa do komunitárneho programu prihlásilo  438  neziskových organizácií a zákazníci Tesco vhodili do hlasovacích boxov 3 272 201 žetónov. „Každý z víťazných projektov dostane po podpise zmluvy grant vo výške 1 300 eur od Tesca na realizáciu svojho projektu. Neziskové organizácie majú na realizáciu nápadov čas do konca novembra,“ dodal Sklenář.

Viac informácií o komunitárnom programe ako aj zoznam podporených projektov nájdete na stránke http://pomahame.tesco.sk/.

Nadácia Tesco

Od roku 2007 napĺňa svoje darcovské aktivity spoločnosť Tesco v rámci Plánu zodpovedného susedstva, ktorý zahŕňa štyri oblasti: starostlivosť o životné prostredie, propagáciu zdravého životné štýlu, podporu neziskového sektoru a snahu stať sa súčasťou komunity. Filantropické aktivity sa sústreďujú na zlepšenie kvality života ľudí v mestách. Tento cieľ napĺňa spoločnosť Tesco prostredníctvom zamestnaneckého grantového programu Tesco pre zdravšie mestá, v ktorom podporuje projekty, ktoré sú zamerané na revitalizáciu parkov alebo športové aktivity.