19. 03. 2015 Nadácia Pontis

Aj vaše 2% z dane môžu pomôcť tisíckam detí!

Sú malé, bezmocné, choré a potrebujú pomoc každého z nás.

http://www.cas.sk/clanok/311220/maly-vladko-si-vdaka-srdcu-pre-deti-plni-sen-aj-vase-2-z-dane-mozu-pomoct-detom-v-nudzi.html

Také sú deti, ktorým sa už roky snaží pomáhať Nový Čas prostredníctvom charitatívneho projektu Srdce pre deti. Jedným z nich je aj Vladko Slamka (5) z Čierneho Brodu. Vďaka pomoci si plní sen o tom, že raz bude behať ako jeho kamaráti.

Práve teraz, v čase priznávania daní, máte šancu pomôcť aj vy, ak 2 % darujete práve deťom. Ako na to? Vladko sa chcel hrať s deťmi, skákať, plávať a jazdiť na bicykli. No jeho zdravie mu to neumožňuje. Vďaka pomoci zo Srdca pre deti sa môže pravidelne učiť chodiť. Špeciálna chodúľka za 2 300 eur, ktorú dostal, udržuje jeho panvu mierne fixovanú a je oporou hornej časti trupu. Vzpriamená a mierne naklonená poloha ho stimuluje k chôdzi. A to je podstatné na to, aby raz skutočne mohol chodiť. ň

Malý hrdina je jedným zo 17 741 detí, ktorým už Nový Čas a Nadácia Pontis, ktorá Srdce pre deti spravuje, pomohli. Bez vás by sme tak ale urobiť nemohli. Preto sme vďační za každý jeden cent, ktorým deťom môžeme prispieť na lieky, zdravotnícke pomôcky, liečbu či bežné denné potreby. Až do konca apríla má každý z vás právo darovať 2% z dane. „Hlavnou výhodou je, že si ako daňovník sám rozhodnete, na čo chcete, aby bola použitá časť z vašich daní. Inak za vás rozhodne štát,“ povedal daňovýporadca Peter Jajcay.

V prípade Srdca pre deti darujete 2 % Nadácii Pontis, ktorá patrí na Slovensku k najväčším a najtransparentnejším. 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.