23. 03. 2018 Zodpovedné podnikanie

Benefity podľa vlastného výberu potešia vo VÚB banke každého

Je prirodzené, že to, čo jeden zamestnanec berie ako benefit, druhého vôbec nemusí zaujať.

Dialóg medzi VÚB bankou a jej zamestnancami je dôležitým nástrojom hľadania nových podnetov, nápadov či zlepšení. Jedným z výsledkov dialógu je aj zmena v benefitnom systéme VÚB banky pre rok 2018. VÚB banka sa ňou snaží vyjsť v ústrety požiadavkám svojich zamestnancov, odstrániť zbytočnú byrokraciu spojenú s poskytovaním príspevkov zo sociálneho fondu a zabezpečiť férové rozdelenie príspevkov pre všetkých zamestnancov.

Zamestnanci bez záväzkov preferujú iné druhy benefitov ako tí s rodinami a mladšie ročníky majú inú predstavu o zamestnaneckých výhodách ako ich starší kolegovia. Práve preto sa vo VÚB banke rozhodli benefity zjednodušiť tak, aby vyhovovali všetkým zamestnancom. Príspevky zo sociálneho fondu s prívlastkom „účelové“ zlúčili a zamestnancom dali voľnosť výberu poskytnutím všeobecného príspevku v hodnote 155 eur. Teraz sa už zamestnanci nemusia zaoberať vypĺňaním žiadostí alebo dokladovaním nákladov. Peniaze môžu využiť podľa vlastného uváženia či už na relax, šport, zdravie alebo dopravu.

Okrem tohto nového systému majú zamestnanci VÚB banky aj možnosť využiť dni voľna nad rámec zákona na starostlivosť o zdravie, prípravu svadby, oslavu novopečených oteckov, odprevadenie prváčika do školy alebo na oslavu životného jubilea.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.