08. 03. 2017 Nadácia Pontis

Boxerské vrecia aj folklórne čižmy. Kam idú dve percentá (anketa)

Združenia na celom Slovensku sme požiadali, aby vybrali jednu vec, ktorú vlani kúpili alebo zrealizovali z darovaných dvoch percent.

Z darovaných peňazí dokážu združenia urobiť naozaj užitočné veci.(Zdroj: Ján Krošlák )

Folklórna skupina PODHORANKA. Silvia Justová, vedúca

„Peniaze sme z veľkej časti použili na nákup látok, šitie krojov, obnovu starých krojov, šitie folklórnych čižiem a na oslavu 40. výročia nášho založenia.“ (Vlani dostali 4073,14 eura.)

Horúci tím. Martin Mekel, predseda

„Snažíme sa formovať a podporovať rómskych lídrov, aby mohli poslúžiť svojej komunite. Preto sme pre nich urobili súbor školení. Týkali sa manželského a rodičovského života, toho, ako budovať a udržať vzťahy, ako pracovať s peniazmi, ako odovzdať vieru a lásku.“ (Vlani dostali 1962,01 eura.)

LAVÍNA Partizánske. Monika Martinkovičová, predsedníčka

„Minulý rok sa nám podarilo zorganizovať letný pobytový tábor v Kremnici. Pobyt bol určený pre mládež v adolescentnom veku a zúčastniť sa na ňom mohli aj deti zo sociálne slabších rodín. Aj takto sme chceli prispieť k rozvoju ich mravných, pohybových a poznávacích schopností.“ (Vlani dostali 1462,42 eura.)

Unique Fight Club Nitra. Pavol Švec, tréner

„Za peniaze z dvoch percent sme do nášho športového klubu kúpili niekoľko párov boxerských rukavíc, prílb a dve boxerské vrecia.“ (Vlani dostali 630,53 eura.)

Nadácia Pontis. Juraj Récky, programový manažér

„Vďaka dvom percentám sme mohli pokračovať v podpore nepočujúcich, napríklad programom Mobilný pedagóg. Jeho cieľom je pomáhať rodinám s nepočujúcimi deťmi, aby čo najlepšie dokázali zvládnuť svoju situáciu.

Minulý rok sme pomohli 49 rodinám, do ktorých chodili mobilné pedagogičky. V prítomnosti rodičov sa venovali dieťaťu a formou hier rozvíjali ich schopnosti. Práve vďaka dvom percentám je táto služba pre rodiny bezplatná.“ (Vlani dostali 1 994 640,79 eura.)

ČERVENÝ NOS Clowndoctors. Zuzana Ambro, riaditeľka

„Podarilo sa nám rozšíriť program N.O.S. – Na operačnú sálu aj do Banskobystrickej nemocnice.

Od augusta 2016 tam naši zdravotní klauni uľahčujú čakanie pred operáciou deťom aj ich rodičom. Odpútajú ich od bolesti, strachu a prinášajú pohodu i smiech pred chirurgickým zákrokom.“ (Vlani dostali 198 883,26 eura.)

Cyklistický klub Malinovo. Juraj Palaj, predseda

„Nakúpili sme športový materiál a zaplatili štartovné na pretekoch. Peniaze sme takisto využili na rozšírenie trénerskej kvalifikácie.“ (Vlani dostali 4656,89 eura.)

Nadácia SPP. Ondrej Šebesta, správca

„Vlani vyhlásila spoločnosť SPP spolu s našou nadáciou piaty ročník verejnoprospešného programu SPPoločne. Rozdelili sme 200-tisíc eur medzi 39 víťazných projektov, ktoré prispeli k zvýšeniu kvality života ľudí.

Sme radi, že ľudia nemali založené ruky, prihlásili skvelé projekty a spojili sily, aby zabojovali o víťazstvo.“ (Vlani dostali 918 223,51 eura.)

Trampské združenie SEVERKA. Adalbert D’Ady Mezei, šéfredaktor občasníka Severka

„Peniaze sme použili na tlač druhého vydania brožúrky História a budúcnosť trampingu v žilinskom regióne. Snažíme sa podporovať a rozvíjať pôvodnú trampskú kultúru a takisto dokumentovať históriu trampského hnutia na Slovensku a vo svete. Od roku 1989 vydávame aj občasník Severka.“ (Vlani dostali 667,15 eura.)

Nadácia Orange. Milica Danková, manažérka

„Uskutočnili sme grantový program e-Školy pre budúcnosť a podporili sme 48 projektov základných a stredných škôl, ako aj mimovládnych organizácií. Ich cieľom bolo, aby deti zodpovedne a bezpečne používali komunikačné technológie. Každoročne však podporujeme veľa organizácií a jednotlivcov.“ (Vlani dostali 576 073,17 eura.)

NA PERÓNE. Zuzana Psotková, štatutárna zástupkyňa

„Ako každý rok sme dve percentá použili na vznik novej autorskej inscenácie, tentoraz s názvom NA STÁŽ!. Je o hľadaní rozdielov medzi ľuďmi, o tom, kto je naozaj zodpovedný za naše problémy a ako ich (ne)vieme spoločne riešiť.

Od jej premiérového uvedenia ju na našej stálej scéne v Košiciach pravidelne reprízujeme a tento rok ju dokonca čaká cestovanie za hranice.“ (Vlani dostali 1677,69 eura.)

Cyklokoalícia. Peter Netri, člen výkonnej rady

„Podieľali sme sa na vzniku viacerých bezpečných cyklotrás v Bratislave. Tie sme koncepčne navrhli, zaplatili projektovú dokumentáciu a darovali bratislavskému magistrátu, ktorý ich zrealizoval. Ide o cyklotrasy na uliciach Prokopa Veľkého, Brnianskej, Banskobystrickej a Dunajskej, v príprave je cyklotrasa na Hodžovom námestí.

Sme tu, aby sa ktokoľvek, kto má záujem a bicykel, mohol pripojiť k cyklistickej komunite.“ (Predvlani dostali 10 692,10 eura.)

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.