01. 06. 2016 Sociálne inovácie

Členovia kenského Sote Hub navštívili inovatívne slovenské firmy

Štyria kenskí členovia Sote Hub v máji absolvovali na Slovensku študijnú cestu.

Slovenským stredoškolákom Keňania predstavili svoje biznis nápady

Lucia Muthoni a Elizabeth Njoki rozbiehajú svoje projekty Redecor a Recycle Africa. Venujú sa recyklácii plastov na výrobu náplní do 3D tlačiarní a recyklácii elektroniky. Počas študijnej cesty na Slovensku navštívili Fab Lab, Orange Lab a viaceré firmy, ktoré sa venujú digitálnej fabrikácii alebo čistým technológiám. Ďalší účastníci študijnej cesty, Gift Mtambo a Robert Mburu, rozbiehajú kreatívnu agentúru Rogim Designs. Na Slovesnku sa učili sa o stratégii a komunikácii značky od agentúry Azylo z Liptovského Mikuláša počas intenzívnej päťdňovej stáže. 

Absolventi programu Sote ICT navštívili prvý krát Slovensko

Všetci štyria Keňania, ktorí Slovenski navštívili sú zároveň bývalými absolventmi programu Sote ICT, cez ktorý Nadácia Pontis dlhodobo podporuje vznik a fungovanie cvičných firiem a IT klubov na dvanástich stredných školách v kraji Taita Taveta v Keni. Kenské školy spolupracujú s viacerými slovenskými partnermi a ich cvičné firmy obchodujú aj so stredoškolákmi u nás. Metodológiu cvičných firiem preniesli pred tromi rokmi do Kene učiteľky Daniela Skladanová a Zuzana Meszárošová z Obchodnej akadémie v Leviciach, ktoré už trikrát privítali a školili kenských učiteľov v Leviciach. Teraz prvýkrát navštívili bývalí žiaci a súčasní členovia Sote Hubu Slovensko bez učiteľov. V rámci ich študijnej cesty na troch slovenských stredných školách prezentovali nielen svoje skúsenosti s cvičnými firmami počas ich štúdia, ale aj rozbeh vlastného podnikania v Sote Hub.

Druhákom na Obchodnej akadémii Nevädzová v Bratislave predstavili Keňanky fungovanie Sote Hub a žiaci im ukázali videá z veľtrhu ich cvičných firiem. Spolu riešili obchodné prípady. Členky Sote Hubu získali detailný prehľad o fungovaní cvičných firiem a projektoch na najväčšej obchodnej akadémii na Slovensku. Chlapci z Rogim Designs navštívili hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši, kde sa zoznámili s tamojšími cvičnými firmami a fungovaním hotelovej akadémie. Gift a Robert slovenským žiakom prezentovali, ako rozbehli svoju kreatívnu agentúru Rogim Designs a získali prvých klientov.

Keňania okrem toho navštívili aj 0100 Ventures, pripravovaný startup hube, ktorý rozbiehajú Slováci so skúsenosťami z investičných spoločností v Ázii. Keňania mali možnosť nacvičiť si prezentáciu pre investorov a diskutovať o možnej spolupráci. Pretým navštívili centrá rozbehu podnikania Connect Coworking, Eastcubator a Impact Hub, kde videli záverečné prezentácie z podujatia Innovation Hack. Okrem toho sa zúčastnili aj CEE CSR Summitu, ktorý organizovala Nadácia Pontis a kde mohli stretnúť mnoho medzinárodných spíkrov a účastníkov ale aj dozvedieť sa o tom, ako podnikať nie len úspešne, ale aj zodpovedne.         

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.