06. 08. 2015 Nadácia Pontis

Čo dokážeme za 24 hodín?

Predstavte si, že na jeden deň by sa ľudia spojili a každý z nich by urobil niečo dobré. Myslíte si, že je to nemožné?

Môže byť zo Slovenska Dobrá Krajina? My veríme, že áno. A preto je tu 24-hodinovka pre Dobrú krajinu. Zapojiť sa môže každý. Vo štvrtok 20. augustamôžeme ukázať, čo spolu dokážeme za 24-hodín.

Na Slovensku sa deje veľa dobrých vecí, často však o nich ani nevieme. My sme pre vás vybrali 6 neziskoviek, ktoré už niekoľko rokov robia z našej krajiny lepšie miesto pre život. Robia to s plným nasadením a často s veľmi obmedzenými financiami.Pomáhajú tam, kde si už ľudia nevedia pomôcť sami, ale aj tam, kde iní mávli rukou, že sa to nedá.

Možno si poviete, čo mojich 5 či 10 eur zmení. Počas 24-hodinovky môže byť práve ten váš dar rozhodujúci. Nadácia Pontis venuje 1 000 eur tej neziskovke, ktorá vo štvrtok 20. augusta vyzbiera najviac peňazí cez DobraKrajina.sk(pravidlá súťaže)

Poďme spolu zmeniť Slovensko na lepšiu krajinu. Vo štvrtok 20. augusta 2015 darujme jednému z týchto šiestich projektov:

1. Misia mladých

Misia mladých

Majú málo peňazí. Ženy prišli o manželov a deti o otcov. Viacdetné rodiny, v ktorých chýba živiteľ to nemajú ľahké. Spolu s Misiou mladých z Oravy sa učia hospodáriť, znižovať si náklady a zároveň žiť zdravo. Ťažké obdobie prekonávajú aj tak, že chovajú sliepky, kozy a majú svoje záhrady. Darujte im sliepky nosnice a pomôžte im prekonať náročné obdobie.

2. Aliancia Fair-play

Investigatívci z Aliancie Fair-play radia novinárom, blogujú, diskutujú, kampaňujú, zverejňujú prešľapy politikov a dúsov a oceňujú ľudí, ktorí sa odvážne zastavili verejného záujmu Bielymi vranami. Podporte ich snahu urobiť zo Slovenska čestnejšiu a spravodlivejšiu krajinu.

3. Nezábudka

Život rodiny s ťažko zdravotne znevýhodneným dieťaťom je náročný. Rodičia potrebujú chodiť do práce a možnosti opatery ich detí sú veľmi obmedzené. Nezábudka je jediné zariadenie v celom okrese Senec, ktoré denne navštevuje 44 detí a mladých – pre väčšinu z nich je to jediným kolektív, ktorý môžu navštevovať. Vzdelávanie a výchova formou terapií so špecialistami a sociálne väzby v známom prostredí dokážu naše deti významne posúvať vpred. Pomôžte a darujte deťom špeciálne terapie.

4. Divé maky

Pomôžte talentovaným rómskym deťom rozvíjať ich nadanie. Štipendisti Divých makov sú mladí ľudia, ktorí majú reálne predpoklady, motiváciu a ambície niečo v živote dosiahnuť. Pochádzajú však zo znevýhodnených sociálnych podmienok v ktorých nemôžu svoj talent a nadanie naplno rozvíjať. Pomôžte zabezpečiť ubytovanie na internáte, študijné pomôcky a letné akadémie rozvíjajúce talenty detí.

5. Hidepark

Nadšení dobrovoľníci v Nitre premenili bývalú nelegálnu skládku neďaleko centra mesta na park s ihriskami a so záhradou. V Hideparku sa pravidelne konajú rôzne kultúrne podujatia. Pomôžte dobrovoľníkom z oz TRIPTYCH pri stavbe spoločenskej miestnosti v komunitnom kultúrnom centre. Nitra sa stala aj vďaka nemu živým mestom.

6. Člověk v tísni

Pomôžte doučovať deti z rómskych osád. Člověk v tísni školí dobrovoľníkov, študentov pedagogiky, ktorí sa stávajú individuálnym tútorom pre dieťa zo znevýhodneného prostredia. Pomoc priamo v rodine dieťaťa s učivom aj so zvládaním života mimo školy a práca s rodičmi dieťaťa a učiteľmi je obrovskou šancou, aby deti nekopírovalu osid svojich rodičov a žili plnohodnotnejší život.

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.