22. 09. 2011 Filantropia

Ďalší nepočujúci sa môžu stať podnikateľmi

K podporeným štyridsiatim Nepočujúcim podnikateľom sa môžu pridať ďalší ľudia so sluchovým postihnutím, ktorí majú silnú motiváciu podnikať.

K podporeným štyridsiatim nepočujúcim podnikateľom sa môžu pridať ďalší ľudia so sluchovým postihnutím, ktorí majú silnú motiváciu podnikať. Nadačný fond Slovak Telekom v Nadácii Pontis otvára grantový program Hľadáme ďalší zmysel – Pre Podnikanie. Ten už piaty rok pomáha nepočujúcim realizovať sny o zamestnaní, v ktorom by sa našli. Jedným z úspešných absolventov programu je aj jediný nepočujúci paraglidista na Slovensku Jozef Markovič.

„Vedel som, že na Slovensku nikto neopravuje, ani nešije padáky. Zákazníci museli cestovať ďaleko. Materiál sa dal kúpiť aj u nás a tak som sa rozhodol, že ich budem opravovať ja. Prihlásil som sa na kurz, zvládol som to a som veľmi rád,“ vysvetľuje nepočujúci podnikateľ, ktorého k šitiu padákov doviedol majster sveta v paraglidingu Peter Vrabec.

Aj ďalší Nepočujúci sa teraz môžu v rámci grantového programu uchádzať o finančnú podporu do výšky 3 320 eur. Podmienkou je, aby mali od 15 do 55 rokov, ovládali posunkový jazyk a rozhodli sa pre vlastnú živnosť. „Veríme, že k Jozefovi Markovičovi sa pridajú ďalší šikovní nepočujúci, ktorí dokážu, že pevnou vôľou a odhodlaním sa dajú prekonať všetky prekážky,“ hovorí programová koordinátorka Oľga Shaw z Nadácie Pontis, ktorá grantový program vyhlásila vďaka spoločnosti Slovak Telekom.

Finančnú podporu získajú len tí jednotlivci, ktorí absolvujú týždenný kurz Ako začať podnikať v termíne od 29. januára do 4. februára 2012. Do troch týždňov po jeho ukončení musia predložiť svoj podnikateľský zámer, ktorého obhajoba bude v polovici marca pred komisiou zloženou zo školiteľov a zástupcov spoločnosti Slovak Telekom a Nadácie Pontis.

„Nepočujúcim chýbajú v živote najmä informácie, preto v programe Hľadáme ďalší zmysel – Pre podnikanie ponúkame nielen finančnú pomoc, ale aj potrebné know-how ako si rozbehnúť vlastné podnikanie a vyhnúť sa zbytočným začiatočníckym chybám,“ hovorí šéf externej komunikácie spoločnosti Slovak Telekom Andrej Gargulák.

Finančné prostriedky z Nadačného fondu Slovak Telekom v Nadácii Pontis sú určené nielen na podporu vzdelávania a poradenstvo, ale majú slúžiť najmä na rozbeh podnikania konkrétnych osôb so sluchovým postihnutím. Uzávierka pre prijímanie žiadostí o udelenie finančnej podpory je 30. novembra 2011. Uchádzači o podporu musia tiež absolvovať osobné pohovory so zástupcami nadačného fondu. Na kurz budú pozvaní najmotivovanejší z nich. 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.