07. 07. 2014 Nadácia Pontis

Dobrá káva i diskusie na vás čakajú v kaviarni DobraKrajina.sk na Pohode

Viete, kde nájdete najlepšiu kávu na Pohode? Aj v charitatívnej kaviarni DobraKrajina.sk, kde na vás čakajú aj zaujímavé diskusie.

Výborná káva, chutné maslové a čokoládové croissanty, šunkové či zeleninové taštičky, bylinkové čaje, bazová i bazovo – zázvorová limonáda na vás čakajú v charitatívnej kaviarni DobraKrajina.sk na Pohode, ktorú pre vás opäť pripravila Nadácia Pontis. A to nie je všetko. Pod jednou strechou kaviarne na vás čakajú aj zaujímavé diskusie.

Program diskusií v kaviarni DobraKrajina.sk

Ochutnaním kávy či croissantu podporíte dobré projekty

 „Kaviareň DobraKrajina.sk je charitatívna kaviareň, v ktorej si návštevníci nekupujú kávu či nápoje, ale darujú svoj príspevok na projekty neziskoviek, ktoré menia Slovensko na Dobrú krajinu,“ vysvetľuje Monika Smolová z Nadácie Pontis, ktorá charitatívnu kaviareň zastrešuje. Na kaviarni sa tento rok okrem Nadácie Pontis podieľa ďalších 16 organizácií. Medzi nimi Nezábudka, Autistické centrum Andreas, Bratislavské regionálne ochranárske združenie BROZ, Linka detskej istoty, Liga za ľudské práva, Stanica Žilina – Záriečie, Fontis, OZ Vagus, Len Tak Tak, Člověk v tísni, Ulita, Depaul, Návrat, Transparency International Slovensko, Inštitút PRIJATIA a Divadlo bez domova. „Návštevníci kaviarne za svoj dar dostanú nielen dobrú kávu, croissant alebo limonádu, ale aj dobrý pocit, že niekomu reálne pomohli,“ dodáva M. Smolová.

Kaviareň DobraKrajina.sk nie je klasická kaviareň, je to kaviareň s príbehom, ktorá ponúka ľuďom len dobré emócie. Počas festivalu Bažant Pohoda v nej budú obsluhovať a pomáhať 52 dobrovoľníci a ľudia z neziskoviek, od ktorých sa budú môcť návštevníci dozvedieť viac o tom, čo na Slovensku zlepšiť. Pod strechou kaviarne sa od štvrtka uskutočnia aj zaujímavé diskusie, ktoré prinesú silné a aktuálne témy na Slovensku, akými sú boj proti korupcii, zdravé súdnictvo, problémy ľudí bez domova či marginalizovaných skupín, postavenie utečencov na Slovensku a ďalšie.

Kaviareň prinesie aj diskusie a veľa zaujímavého

Návštevníci festivalu sa v sobotu ráno o 10.00 hodine môžu prísť pozrieť pred kaviareň na zaujímavú cirkusovú paródiu Platea, v ktorej budú účinkovať ľudia bez domova s telesne postihnutými hercami z Divadla bez domova. Nebude chýbať ani obľúbené divadelno – improvizačné šialenstvo 3T, ktoré sa uskutoční v sobotu o 12.00 hodine. Do kaviarne prinesieme aj diskusiu s Bielymi vranami či ranné pohybové rozcvičky s tanečníkmi z Divadla Len Tak Tak, ktoré spája profesionálnych tanečníkov s tanečníkmi s fyzickým postihnutím.

Charitatívna Kaviareň DobraKrajina.sk ponúkne sedenie vo vnútri i vonka a tento raz sa opäť otvorí vďaka Agentúre Pohoda a tiež vďaka produktovému sponzorovi Carrefour, ktorý nám poskytol do kaviarne zdarma produkty ako drogistický a party tovar, mlieka, cukor, hygienické a čistiace prostriedky.

Prídete nás pozrieť? Zdieľajte svoje dobré zážitky aj na Facebooku

PARTNERI KAVIARNE DOBRAKRAJINA.SK

 

 

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.