24. 08. 2018 Zodpovedné podnikanie

Dobrý úradník prvýkrát na Pohode

Kanceláriu vymenili za stan, ceruzky za mikrofóny. Občianske združenie Dobrý úradník sa prišlo predstaviť na najväčší slovenský hudobný festival.

Dobrý úradník vie rekordnou rýchlosťou vypĺňať dokumenty, vybaviť desiatky telefonátov  a rozdať užitočné rady všetkým naokolo. No nielen to. Dobrý úradník dokáže vypnúť a vymeniť úradnícku kanceláriu za niečo pohodlnejšie. Dobrý úradník je proste do kanclu aj do stanu!

Občianske združenie Dobrý úradník prišlo na Pohodu predstaviť sa, prezentovať svoje aktivity a šíriť povedomie o nie veľmi populárnej téme. Úradníci zorganizovali v rámci festivalu viacero stretnutí (Ranná káva s úradníkmi, Vedomostný kvíz, Pocitová mapa vašich podnetov, Večerné čítanie zákonov pre uspávanie detí) a diskusiu s v stánku .týždeň. Rečníci diskutovali o tom, ako reagovali kolegovia a nadriadení na ich aktivitu, ako posilniť etiku medzi úradníkmi, o ich postavení na Slovensku a v zahraničí a o modernizácií štátnej správy. Diváci sa do diskusie aktívne zapájali svojimi otázkami. Najviac ich zaujímalo, ako sa dá pracovať v prostredí, keď nadriadení stratili morálnu kredibilitu, koľko vecí, na ktorých úradníci pracujú skončí v šuflíku a dokonca aj to, či úradníci pijú len kávu. Dobrý úradník tento stereotyp s radosťou vyvrátil a ukázal, že svoje povolanie berie nielen ako prácu, ale aj ako poslanie.

Podľa vlastných slov na Pohode získali veľa pozitívnej energie a spätnej väzby. Pomyselná aj fyzická prepážka zmizla a ľudia mohli vidieť, že aj medzi pracovníkmi štátnej správy pracujú ľudia, ktorým záleží, aby Slovensko napredovalo.

Iniciatívu Dobrý úradník podporuje Nadácia Pontis v rámci Fondu pre transparentné Slovensko. Práve dobrí úradníci môžu prispieť k transparentnejšej štátnej správe i celej krajine. My v dobrých úradníkov veríme a čo vy?

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.