03. 09. 2012 Nadácia Pontis

DV meste postavili dopravné ihrisko Radosť

Deti z Kysuckého Nového Mesta sa tešia z dopravného ihriska, ktoré nazvali Radosť. Najmenší účastníci cestnej premávky si tu budú môcť v praxi osvojiť, ako sa správať na cestách.

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO. Radosť je názov nového dopravného ihriska, ktoré postavili v Kysuckom Novom Meste. Tešia sa z neho deti, ale aj ich učitelia. Ihrisko budú využívať na realizáciu praktickej časti výučby dopravnej výchovy. „Ešte v apríli vyšla výzva z Nadácie Pontis na Grantový program Mobilita 2012 v spolupráci s Nadačným fondom Kia Motors Slovakia. Učiteľka z Materskej školy 9. mája Elena Gavláková vypracovala a poslala projekt na stavbu dopravného ihriska v našommeste. Ten odborní hodnotitelia nadácie schválili a podporili plnou sumou 3000 eur,“ informovala Dušana Šinalová z Kysuckého Nového Mesta. Zvyšná časť dostavby ihriska bola dofinancovaná z mestského rozpočtu. Možnosť zapojiť sa do takéhoto projektu uvítali a podporili v Kysuckom Novom Meste aj z toho dôvodu, že v meste nie je dopravné ihrisko pre realizáciu praktickej časti výučby dopravnej výchovy. „S radosťou môžeme konštatovať, že po štyroch mesiacoch neúnavnej práce sa Materská škola na Ulici 9. mája pýši novým dopravným ihriskom, ktoré sme nazvali príznačne RADOSŤ. Po jeho slávnostnom otvorení v septembri si naše deti budú môcť osvojovať základné vedomosti a zručnosti o doprave a o tom, ako sa bezpečne správať na ceste nielen ako chodec, ale i kolobežkár a cyklista,“ povedala Šinalová. Dodala, že dopravné ihrisko bude slúžiť nielen škôlkarom zo ZŠ 9. mája, môžu ho využívať všetky deti v sprievode rodičov a deti z ostatných škôlok v meste, a to do pol piatej poobede. Dovtedy je prevádzka materskej školy, v areáli ktorej je ihrisko. Náklady na výstavbu ihriska vyčíslili na 8814 eur. Tritisíc získali vďaka projektu, zvyšok