06. 08. 2013 Nadácia Pontis

Handbiky

V rámci projektu Srdce pre deti ukázali aj naši hokejisti, že majú srdcia na správnom mieste.

Ak ste program sledovali, určite si pamätáte, ako Miro Šatan, Ľubomír Višňovský a Majka Demitrová sľúbili že venujú handicapovaným športovcom špeciálne rušné bicykle. Dva z nich dnes majú nových majiteľov. Sú to dvaja Novovešťania s ktorými sa od narodenia osud kruto zahráva. Handbiky ktoré stoja 6000 eur im pomôžu lepšie sa pohybovať a posilňovať svalstvo.
Redaktor: Pôvodne sa malo na Slovensku vďaka projektu Srdce pre deti rozdať 5 takýchto handbikov. Vďaka vyzbieranej sume je ich nakoniec 7. Monika a Dávid sa narodili s handicapom. Ich pohyb je obmedzený iba na možnosti invalidného vozíka. Od dnes to už neplatí. 
Marianna Štrauchová, matka Moniky: Monika má zdravotný problém, rázštep chrbtice, preto nemôže chodiť. Je pripútaná k invalidnému vozíku. 
Katarína Počátková, matka Dávida: Je to bicykel pre neho, je to posilňovanie, je to cvičenie pre neho. 
Redaktor: Tento bicykel sa ovláda výhradne rukami. Je vhodnou pomôckou pre tých ktorých nohy neposlúchajú. Dostať sa k nemu nie je jednoduché. 
Miroslav Buľovský, riaditeľ združenia Parasport 24: Môžu sa posadiť do niečoho iného môžu ísť rýchlejšie, môžu sa cítiť voľnejšie.
Redaktor: Malí bojovníci sa museli najprv s novými handbikami zoznámiť. Výbavou sa v ničom nelíšia od klasických bicyklov. 
Monika Štrauchová: Koleso, sedadlo, ruky a reťaz.
Dávid Počátek: Má brzdu, ľahšie sa ťahá. Učím sa na ňom bicyklovať.
Redaktor: Mladí handbikeri ešte nemajú vybranú trasu, kde budú tieto bicykle používať, no prvé pocity z jazdy sú skvelé.

Zo Spišskej Novej Vsi, pre televíziu JOJ Matúš Gavlák.

 

 

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.