16. 10. 2013 Sociálne inovácie

Minister M. Lajčák odovzdal Zlaté plakety D. Chaplinovi a M. Čaučíkovi

Oceňovanie sa uskutočnilo na medzinárodnej konferencii 10 rokov pod logom SlovakAid.

Podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes (16. októbra 2013) odovzdal Zlaté plakety Davidovi Chaplinovi a Marošovi Čaučíkovi za spoluprácu s MZVaEZ SR v oblasti oficiálnej rozvojovej pomoci. Minister zároveň ocenil ich prínos k skvalitneniu systému jej poskytovania.

David Chaplin je dlhoročný manažér a expert kanadskej rozvojovej agentúry CIDA a bol spolutvorcom a riaditeľom programu rozvojovej pomoci pre krajiny Strednej Európy (ODACE), ktorý sídlil v Bratislave v rokoch 2004 – 2006. Zároveň bol členom projektovej komisie SlovakAid a spoluautorom prvého strategického programu SR pre Srbsko. 

Maroš Čaučík stál pri zrode SlovakAid a vo významnej miere prispel k jej formovaniu. Je spoluzakladateľom a bývalým dlhoročným predsedom Platformy Mimovládnych rozvojových organizácií, ktorá patrí medzi kľúčových partnerov MZVaEZ SR. Od roku 1991 pracuje v treťom sektore pre mimovládnu organizáciu eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí aj ako jej dlhoročný predseda. Od roku 2007 je riaditeľom programu rozvojovej spolupráce eRka „Dobrá novina“. 

Minister M. Lajčák zároveň na slávnostnom akte pokrstil publikáciu s názvom „Slovensko pomáha“, ktorá sumarizuje aktivity zrealizované v dvadsiatich rozvojových krajinách v rokoch 2003 až 2013 v oblasti oficiálnej rozvojovej pomoci SR.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.