05. 04. 2018 Nadácia Pontis

Nadácia Pontis ocení projekty, ktoré pomáhajú zmene vo vzdelávaní

Cieľom projektu Generácia 3.0 je prinášať spojenia pre pozitívne zmeny vo vzdelávaní.

Nadácia Pontis ocení projekty, ktoré pomáhajú zmene vo vzdelávaní. Laureátom zároveň poskytne ďalšiu finančnú a odbornú pomoc na vylepšenie svojho projektu a zmeranie jeho efektivity, aby sa neskôr mohol rozšíriť do čo najviac škôl. Cieľom projektu Generácia 3.0 je prinášať spojenia pre pozitívne zmeny vo vzdelávaní. TASR o tom informovala PR manažérka Nadácie Pontis Simona Fiabáne.

Do druhého ročníka sa prihlásilo 68 projektov v rámci piatich kategórií. Najviac nominácií – 38 prišlo z mimovládnych organizácií. Ďalej sa nominovalo 14 základných, tri stredné a desať vysokých škôl. V tomto roku sa o Cenu Generácia 3.0 uchádzali aj tri štátne organizácie. Ocenenie udelia v piatich kategóriách, a to osobnosť pripravená na zmeny, technologické a prírodovedná znalosti, kariérne a podnikateľské zručnosti, sociálne a občianske kompetencie a  inovácie v systéme vzdelávania. Najviac – 23 prihlášok prišlo do kategórie inovácie v systéme vzdelávania.

Do užšieho výberu sa dostalo 15 projektov. „Odborníci pri výbere zohľadňovali napríklad to, do akej miery projekt vychádza z overených skúseností, či rieši dôležitý problém, či je finančne efektívny, ale napríklad aj aké sú možnosti jeho šírenia alebo či je použiteľný u rôznych skupín žiakov a študentov,“ vysvetlil Norbert Maur, programový manažér Generácie 3.0. Dodal, že hlavným zámerom projektu je rozšíriť do škôl overené a dokázateľne efektívne metódy výučby, ktoré sa už v súčasnosti realizujú.

Víťazi Ceny Generácia 3.0 budú známi 3. mája.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.