25. 05. 2018 Filantropia

Nadačný fond Johnson Controls pomáha prepájať komunity v Novej Cvernovke

Nadácia Cvernovka realizuje už druhý projekt vďaka strategickej podpore z nadačného fondu Johnson Controls v Nadácii Pontis.

Nadácia Cvernovka od roku 2015 podporuje rôzne iniciatívy, ktoré sa snažia o zveľadenie nevyužitých areálov a pomáha pri rozvíjaní celkového kreatívneho priemyslu v Bratislave. Jej cieľom je vybudovať kreatívne a kultúrne centrum, ktoré bude združovať kreatívcov a umelcov a poskytovať kultúrny priestor prístupný pre verejnosť. V súčasnosti je verejnosti prístupná Nová Cvernovka, kde sa organizujú rôzne kultúrne podujatia, diskusie, prednášky, workshopy alebo slúži ako coworking space.

V roku 2017 sa projekt Mobilita v kreatívnom centre zameral na za zlepšenie prístupnosti do priestoru Cvernovky. Vďaka získanému grantu sa podarilo vybudovať výťah najmä pre mamičky s deťmi, ktoré pracujú v mamičkovskom coworkingovom priestore, čím sa zlepšila dostupnosť priestorov aj pre seniorov či telesne znevýhodnených. Plánom je aj naďalej pomáhať napríklad mamičkám s malými deťmi, ktoré sú samostatne zárobkovo činné osoby, kvôli čomu si nemôžu dovoliť zostať na materskej dovolenke. Cvernovka im ponúka mamičkovský coworkingový priestor s montessori kútikom s odbornými pedagógmi, ktorí dohliadajú na ich deti počas ich práce.

Tento rok podpora spoločnosti ide na projekt Dajme šancu, ktorý umožní viacerým ľuďom, ktorí sa ocitli na okraji spoločnosti či v zlej sociálno-ekonomickej situácii, navrátiť sa späť do bežného fungovania. Cieľom projektu je zlepšenie sociálnej a ekonomickej situácie ľudí, ktorí sú ohrození stratou bývania. V spolupráci s OZ Vagus sa Nadácia Cvernovka podieľa na reintegrácii ich klientov prostredníctvom sociálneho poradenstva. Vďaka projektu získajú klienti možnosť vzdelávať sa, rozvíjať pracovné zručnosti v prostredí Kreatívneho centra vďaka čomu získajú skúsenosti a sebarealizáciu na ich ďalší rozvoj.

Kto sme

Vytvárame silné a zmysluplné spojenia medzi firemným, občianskym a verejným sektorom v našich troch strategických témach – v sociálnych inováciách, vo filantropii a v zodpovednom podnikaní. V nich si budujeme expertízu, prinášame trendy, presadzujeme dlhodobý dopad a inšpirujeme.


Nadácia Pontis
Zelinárska 2
821 08 Bratislava


tel.: (421 2) 5710 8111


×

Už odchádzate?

NESTRAŤTE S NAMI SPOJENIE

Na email vám budeme posielať inšpiratívne
novinky či informácie o aktuálnych výzvach.